Sten Priinits.Foto: ALDO LUUD
Vehklemine
10. juuni 2015, 22:12

Sten Priinits: lubsime eile naistele, et meil tuleb võimsam medalipidu

Eesti vehklemismeeskonna teine number Sten Priinits sõnas pärast tänast EM-hõbedat, et miski ei suuda sportlasele pakkuda tiitlivõistluste medalist paremat emotsiooni: "Medal maitseb paremini kui ükski teine asi maailmas."

Eesti alistas teel medalile Saksamaa, Venemaa ja Šveitsi meeskonnad, enne kui finaalis Prantsusmaale alla vannuti. "Meeskond andis täna võrdse panuse ja Novosjolov veidi rohkemgi," võttis Priinits päeva kokku. Eriti tähelepanuväärne oli kahekordse maailmameistri Novosjolovi panus poolfinaalis Šveitsiga, kus ta võitles viimase 30 sekundiga tagasi neljasilmalise kaotusseisu.

"Kõik meie matšid olid täna väga emotsionaalsed, tulid nibin-nabin ja kulutasid väga palju närve," ütles Priinits, et tegelikult oli vaimselt kõige raskem hoopis kolm tundi finaali ootamine. Sinna nahka kuld ehk ka läks. "Prantslastel on igal võistlusel taolised pikad päevad. Meie pole sellega harjunud. Aga nüüd on kogemus olemas ja järgmisel turniiril oleme targemad."

Epeemeeskond kinnitas igatahes, et Eesti mehed peavad sõna. "Eile me naiskonna medaliõhtusöögil lubasime, et meil tuleb parem pidu," meenutab Priinits väljakäidud lõbusat vekslit. Lisaks võitlesid mehed ka eile 35. sünnipäeva tähistanud Novosjolovi eest. "Ütlesin meestele, et tahaksime teha Koljale ilusa kingi. Tegime," rõõmustas Priinits.