Urmo AavaFoto: MATI HIIS
Auto-Moto uudised
11. juuni 2015, 14:33

Rally Estonia direktor Urmo Aava: tahaks, et võidule sõidaks kümmekond ekipaaži

Rally Estonia direktor Urmo Aava sõnas tänasel pressikonverentsil, et juuli keskel toimuva ralli täpsemast stardinimekirjast on veel vara rääkida, kuid eesmärk on, et võidule sõidaks kümmekond ekipaaži.

Võrreldes mullusega oleks see kõva sportlik edasiminek, sest aasta eest käis reaalne andmine kolme-nelja sõitja vahel. Oma jah-sõna on andnud kaheksakordne Soome meister Juha Salo. Rohkem konkreetseid nimesid Aava ei avaldanud, kuid töö käib Soome, Läti ja loomulikult koduste tippude kohalemeelitamise nimel.

Pingevabam korraldus

Mullu teenis Rally Estonia FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste parima etapi tiitli. Tulenevalt eelmise aasta tunnustusest saavad korraldajad Aava sõnul tänavu rahulikult keskenduda hea ralli korraldamisele.

"2014. aastal teadsime, et kui teeme keskpärase, või lausa kesise, soorituse, siis enam teist võimalust ei tule," lausus Aava. "Jälgisime hambad ristis hindamise kriteeriume, et olla parimad."

Tänavu enam eelmise aasta saavutuse kordamine eesmärk omaette pole. "Loomulikult ei tahaks vähem punkte saada, aga lätlased tegid hea punktisumma ette (veebruaris toimus Lätis Liepaja ralli - M.T.)," ütles Aava, kes rõhutas, et peaeesmärk on tänavu korraldada laiemas mõttes väga head üritust.

Võrreldes mullusega tõigi Aava ühe peaerinevusena välja selle, et tugevalt on arenenud meelelahutuslik pool, mis hõlmab endas muuhulgas mitut kontserti Tartus ja Elvas.

Autoralli Euroopa meistrivõistluste etapina sõidetav Rally Estonia sõidetakse Tartus, Elvas ja Lõuna-Eesti teedel 17.-19. juulil.