Gerd KanterFoto: Aldo Luud
Kergejõustik
11. juuni 2015, 20:14

Lisatud Kanteri kommentaar!

Kanteril-Kupperil Oslos poodiumile asja polnud (2)

Kergejõustiku Teemantliiga etapil Oslos sai pikima kettakaarega maha Robert Ubanek, kelle parim heide lendas 63,85 sentimeetri kaugusele. Gerd Kanter oli 61.18-ga viies, Martin Kupperi ainsast õnnestunud katsest piisas seitsmendaks kohaks.

Veel esimese katse järel oli eestlaste seis kena: Kanter heitis 60.84 ja oli Ubaneki järel teine, Kupperi 60.43 andis sel hetkel neljanda koha. Edasi suutsid konkurendid oma tulemust märgatavalt parandada, meie sportlased mitte.

Kui Kupper sai üldse järgneval viiel katsel kirja nulli, siis Kanter suutis oma parimat tulemust kahel korral parandada. Seda siiski üpris minimaalselt: neljandal katsel heitis olümpiavõitja 61.12 ja järgmine kord ringi astudes kuus sentimeetrit enam.

Kanterist parema tulemuse said lisaks Urbanekile kirja Christoph Harting (62.19), Piotr Malachowski ja Erik Cadee, kusjuures viimased kaks said mõlemad viiendal katsel kirja 62.32. Pikkuselt teine heide andis edu Cadeele.



Kanter ütles pärast võistlust Õhtulehele, et pole mõistagi tulemusega rahul: "Päike paistis, ilm oli soe, vahepeal oli tuul risti-rästi, aga muidu olid normaalsed olud. Teiste eest ma ei oska öelda, miks tulemused nii nadid olid, aga mina olin tehniliselt rabe. Viimasel ajal on palju sõitmist olnud, nüüd tuleb aeg maha võtta ja tehnikat sättida."