RAHULOLEMATU: Gerd Kanteri heitetehnika on rabe. Foto: Aldo Luud
Kergejõustik
12. juuni 2015, 07:00

Gerd Kanter: nüüd tuleb aeg maha võtta

Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter sõitis Oslosse Teemantliiga etapile lootusega pääseda pjedestaalile, ent leppis 61.18 ja viienda kohaga. Tema kodune põhirivaal Martin Kupper oli veel viletsam – 60.43 ja seitsmes koht.

Norras kasseeris esikohapunktid poolakas Robert Urbanek (63.85), teiseks tuli hollandlane Erik Cadee (62.32) ja kolmandaks poolakas Piotr Malachowski (62.32). Neljas oli sakslane Christoph Harting (62.19).

Mõistagi ei jäänud Kanter etteastega rahule. "Päike paistis, ilm oli soe, vahepeal oli tuul risti-rästi, aga muidu olid normaalsed olud," rääkis ta. "Teiste eest ei oska öelda, miks tulemused nii nadid olid, aga mina olin tehniliselt rabe."

Kanter on ägedalt võistluskarussellil tiirutanud – teisipäeval püstitas ta Tartus oma hooaja tippmargi 63.27, eile astus juba Oslos areenile. "Viimasel ajal on olnud palju sõitmist, nüüd tuleb aeg maha võtta ja tehnikat sättida."

Järgmise etteaste teeb Kanter 27. juunil Poolas, nädal aega varem esindab Kreekas võistkondlikul EMil Eestit Kupper. "Oluline võistlus on alles 4. juulil Pariisis (Teemantliiga – toim)," lausus 36aastane sportlane.

Võidumees Urbanek sajatas pärast jõuproovi tuult: "Lootsin heita 66-67 meetrit, aga tuul ei teinud üldse koostööd. Iilid keerutasid ja väga raske oli kettale parimat lennutrajektoori leida."

Malachowski oli lihtsalt tühi: "Ei tundnud, et minus on peidus võiduheide. Viimastel nädalatel olen liiga palju reisinud. Nüüd pean keskenduma treeningutele ja uuesti vormi jõudma."