Video: Mati Hiis
Tennis
12. juuni 2015, 13:30

GALERII JA VIDEO | Jürgen Zoppi uus treener on Märten Tamla

Eesti parim meestennisist Jürgen Zopp valmistub Wimbledoni turniiriks ning teatas ametlikust koostööst treener Märten Tamlaga.

„Pidasime aasta alguses plaani, et Märten käib minuga 5-7 välisturniiril kaasas. Meie nägemus tennisest on ühesugune, sobime inimestena ja otsustasime koostööd süvendada," rääkis Zopp juhendaja valikust.

Tamla on varem juhendanud meie naiste tippe Kaia Kanepit ja Anett Kontaveiti.

Zoppi segas vahepeal poolteist aastat tõsine seljavigastus, aga sellest on mees nüüd prii. „Aeg," kõlas vastuseks, mis seljal paraneda aitas. Maailma edetabelis 156. kohal asuv Zopp saab taas täie jõuga harjutada ja võistelda, ehkki ta märkis, et koos vanuse lisandumisega on treeningumaht veidi vähenenud ja suurem rõhk pannakse kvaliteedile.

Maikuus jõudis Zopp Bordeaux' turniiril poolfinaali, kuid Prantsusmaa lahtistel jäi pidama kvalifikatsiooni. „See oli mulle pettumus," tunnistas tennisist. „Sain Bordeaux's neli head mängu ja tundsin, et vorm on hea."

Nüüd valmistub Zopp Wimbledoniks, osales eelmisel nädalal ühel turniiril Hollandis ja kodumaal harjutab kunstmurul. „Olen liivaväljakutel üles kasvanud ja murul kõige väiksema praktikaga, murul on just liikumine keeruline. Samas peaks murukate sobima minu mängustiiliga, kus servil suur osatähtsus."

Täna keskpäeval andis Zopp aga Tondil noortele tennisemängijatele Meistriklassi tunni.