Henn PõllusteFoto: STANISLAV MOSHKOV
Maadlus
14. juuni 2015, 12:50

EUROOPA MÄNGUD | Henn Põllustet ei lastud Apsi veerandfinaalmatšile (4)

Euroopa mängudel toimuval maadluse Euroopa meistrivõistlustel jõudis Heiki Nabi pronksimatši, Eerik Aps pidi leppima kaotusega veerandfinaalis. Meestekoondise treeneril Henn Põllustel tuli elada üle paras segadus: Nabi poolfinaalkohtumine türklase Riza Kayaalpi vastu oli vaevalt lõppeda saanud, kui kohe algas Apsi veerandfinaal horvaadi Nenad Zugaj'ga. Lõppes see sellega, et Põlluste ei saanudki Apsi areenil toetada. 

"Ma ei jõudnud Eeriku teisele matšile, kuna mind ei lastud uksest sisse. Tulin Heiki matšilt joostes, aga seisti tee peal ees. Ei lubatud, teil on treener olemas. Läbi ei lastud. Õnneks Ivar Kotkas jõudis õigel ajal kohale, ta on noorem ja kiirem," muigas Põlluste.

Matšide vahel on lubatud 20 minutit pausi, mida korraldajad jälgisid ka piinliku täpsusega. Samamoodi lisab Põlluste, et tavaliselt on sama kaalukategooria ühe mati peal. Seekord oli kõik segipaisatud. 

Samas arvab ta, et Apsi see siiski ei seganud, kuigi eestlane leppis kaotusega.  "Esimene matš rootslase vastu oli tal päris hea. Ta pole kaua tipptasemel võistelnud, tal on olnud kaaluprobleeme ning tal oli seljalõikus. Hoiab ennast tagasi. Mina ütleks, et ta oli väga tubli," rääkis ta. 

Pronksmedalimatši jõudnud Nabi esitust kommenteeris Põlluste nii: "Türklasel paistis päris hea minek olevat, kuigi enne Heiki matši oli tal venelasega tegemist. Püstimaadluses olid enam-vähem võrdsed, kuid parteris ei suutnud Heiki ära kaitsta. Sama juhtus MMil eelmisel korral," sõnas ta.