Eesti epeekoondisFoto: Augusto Bizzi/Euroopa Vehklemisliit
Spordiblogi
15. juuni 2015, 07:00

Nädala pluss, miinus ja ennustus | Eesti on mõõgariik! (4)

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis, jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse abil. Meie 15. juuni valik:

Läinud nädala pluss | Epeevehklejad tõestasid taas, et Eesti on mõõgamaa. Kui individuaalvõistlustel juhtub ikka, et sportlase teele satub ette mõni alistamatu vastane, siis võistkonnana ollakse üksteisele toeks ja nõnda rühitakse tähtede poole. Nii naiskond kui meeskond sai EMil kaela hõbemedalid ja mis veelgi tähtsam, astusid kogutud edetabelipunktidega suure sammu Rio olümpiapiletite suunas.

Läinud nädala miinus | Kääbused kipuvad rikkuma Eesti koondiste päevi. Kui mullu novembris tegi jalgpalli rahvuskoondis viigi San Marinoga, siis laupäeval oli meie käsipalluritele ületamatuks takistuseks Luksemburg. Koduses Viljandis kaotati vastastele kahe punktiga ja sellega sai juba 2015. aastal otsa lootus võistelda 2018. aasta EM-finaalturniiril.

Alanud nädala ennustus | 30 protsenti on tõenäosus, et Eesti kergejõustikukoondisel läheb sel nädalal peetaval võistkondlikul EMil sama hästi kui mullu. Toona aitasid Kadrioru staadioni koduseinad eestlased 12 riigi konkurentsis tublile kuuendale kohale (pildil meile ühe kahest alavõidust toonid Tiidrek Nurme). Tänavu on kodustest tingimustest asi kaugel – võisteldakse kuumal Kreetal.