Roberto Merhi Manori roolisFoto: AFP/Scanpix
Vormel 1
15. juuni 2015, 14:09

Vormelitsirkuse nõrgim meeskond tahab ka halvimaid mootoreid

Manori F1-meeskond jooksutab kahte kuningliku sarja kõige aeglasemat vormelit. McLareni autosid edasi lükkav Honda jõuallikas on konkurentidest selgelt halvem. Ja ometi usuvad mõlemad osapooled, et koostööst võiks asja saada.

Nii Honda kui Manori tänavuse hooaja võib maha kanda. Jaapani mootoritarnija tuli oma V6 turbo-hübriidajamiga F1-sarja aasta hiljem kui Ferrari, Mercedes ja Renault ning nad töötavad palehigis, et nii kiiruse kui töökindluse poolest konkurentide kannule jõuda. Manori meeskond äratas aga alles vahetult enne esimest GPd pankrotiunest Marussia vormelitalli ning sisuliselt pole masinaga tehtud mingit arendustööd. Lisaks lükkab nende vormeleid tagant aasta vana Ferrari jõuallikas.

Tulevaks aastaks plaanib Manor Ferrari aga Honda vastu välja vahetada, kirjutab F1 Today. Kuigi kääbusmeeskond on juba praegu astunud samme, et olla tuleval hooajal konkurentsivõimelisemad – näiteks on palgatud endine Toro Rosso disainer Luca Furbatto – loodetakse kasu lõigata ka koostööst Honda ja läbi nende McLareniga.

Kuigi Manor ei muutuks otseselt McLareni sõsartiimiks, nagu on seis Red Bulli ja Toro Rosso vahel, näeb koostööst väidetavalt kasutegurit ka legendaarne briti tall: Manori vormelid oleksid hea võimalus neil anda sõidukogemust oma noorsõitjatele. Teatavasti pidi talendikas taanlane Kevin Magnussen tänavuseks aastaks koha meeskonnas loovutama Fernando Alonsole ja lisaks on McLareni hingekirjas ka hetkel GP2 sarja juhtiv Stoffel Vandoorne.