Lady Andrade (Kolumbia)Foto: ELSA
Jalgpall
16. juuni 2015, 16:34

Naiste koondise peatreener: Kolumbia on olnud turniiri üllataja

Eesti naiste jalgpallikoondise peatreener Keith Boanast on maailmameistrivõistlustel enim üllatanud Kolumbia naiskonna esitused.Kanadas toimuv MM on varsti jõudmas otsustavasse faasi, sest kahes grupis on juba mängud peetud ning ööl vastu neljapäeva selguvad viimased edasipääsejad.

Favoriidid on Saksamaa, Jaapan ja USA

Boanas nimetab favoriitideks kolm riiki. "Saksamaal pole seni mingeid probleeme olnud. Norra tegi küll nende vastu hea esituse, kuid nad mängisid riskivabalt. Nad on löönud palju väravaid ning on kaitses tublid," kiitis Boanas. Lisaks käivad tema suust korduvalt läbi Jaapanit ja USA-d kiitvad sõnad. 

Üllatusi täis grupp

Enim üllatusi on pakkunud F-grupp, kus enne viimast vooru on ka seis ääretult põnev. "Kolumbia on olnud minu jaoks turniiri üllataja," ütles Boanas. "Oleks enne turniiri minult küsitud favoriitide kohta, oleksin öelnud Prantsusmaa. Täielik šokk!" ütleb Boanas.

Kolumbia võitis Prantsusmaad, kes omakorda olid parem Inglismaast. Ühe viigipunkti on grupis teeninud ka Mehhiko. Viimases voorus on vastamisi nelja punktiga Kolumbia ja kolm punkti teeninud Inglismaa. Mehhiko vastaseks on samuti kolme punkti peal olev Prantsusmaa.

Boanas ei kannaks maha ka edasipääsu kindlustanud Brasiilia võimalusi. "Neil on jätkuvalt Marta, kelle jaoks võib see olla viimane finaalturniir ning ta teeb võitmiseks kõik!"

Mängud on lõppenud kahes grupis

A-grupi võitis võõrustaja Kanada viie punktiga, Hiina ja Holland olid teisel kohal nelja punktiga, kuid parem väravate vahe andis edu Aasia naiskonnale. Hollandil on siiski suur šanss edasi pääseda kui üks parimatest kolmanda koha naiskondadest. B-grupi lõpetasid seitsme punkti peal Saksamaa ja Norra, nõrgemate lahingus oli Tai parem Elevandiluurannikust.

Tase on ühtlaselt hea

Naiste MM-il osaleb esmakordselt 24 naiskonda. Boanas arvab, et tase on jätkuvalt hea. "Juba eelmisel korral oli mängude tase ühtlane, kuid siis osales ka 16 naiskonda. Kui välja arvata Tai, Elevandiluurannik ja Ekuador, on kõik naiskonnad näidanud sisukat mängu."


Naiste MM jätkub juba tuleval ööl, kui palliplatsile astuvad C- ja D-alagrupi naiskonnad.