Ainar Karlson.Foto: MATI HIIS
Spordivaria
17. juuni 2015, 19:34

Poksija Ainar Karlson sai Euroopa mängudel uskumatul moel kaotuse (3)

Bakuus peetavatel Euroopa mängudel jäi poksija Ainar Karlsoni võistlustee uskumatul kombel väga lühikeseks. Ta lõi teises raundis oma vastase kulmu rulli, too ei saanud jätkata, kuid kuulutati ikkagi võitjaks!

Milles asi? Selgus, et kui rulli ja tugevalt veriseks löödud kulmuga poksija - praegusel juhul montenegrolane Boško Draskovic - ei saa matši jätkata ja vabatahtlikult alla ei anna, ei saa ta kirja mitte loobumiskaotust, vaid vaadatakse, milline oli matši katkestamise hetkel punktide seis. Esimese raundi ja teise raundi poksitud 30 sekundi peale kokku anti ülekaal vastasele.

Uskumatu, kõrvaltvaataja ei saanud esiti midagi aru! Kas protesti poleks mõtet anda? "See võeti pärast Londoni olümpiat ära - siis anti sisse 34 protesti..." vastas treener Ervin Kade. "Siin oleks ainult ringikohtunik pidanud midagi otsustama. Löök tuli raundi ajal ja tuli õigest löögist, vastane polnud võimeline jätkama. Reeglid näevad ette, et sellisel juhul võib minna matš punktide peale. Järgmises ringis see mees poksida ei saa, haav oli lahtine ja sügav, sellega ei saa arstlikust kontrollist läbi. Sakslasel on lihtne - järgmine on juba medalimatš venelasega. Oleks Ainar esimese raundi võitnud, oleks ka punktid olnud. Teine raund läks muidugi paremaks ning veel parem olnuks, kui oleks kolmandasse raundi jõudnud. See mees pole kunagi kaotanud kolmandas raundis! Ebaõnn, mis muud."

Silmanähtavalt pettunud Karlson tõdes, et võit võeti temalt lihtsalt ära. "Üks kohtunikest oli sakslane ja minu järgmine vastane pidi ka olema Saksamaalt. Nüüd saab ta lihtsa võidu. Nii halb on," kurvastas 2011. aastal Bakuus juunioride MM-tiitli võitnud sportlane.