Foto: AP / Scanpix
Vormel 1
18. juuni 2015, 15:01

Schumacher ärkas aasta tagasi koomast. Halb uudis on see, et uudiseid peaaegu pole (3)

Vormelilegend Michael Schumacher kukkus ligi poolteist aastat tagasi Alpides suusatades peaga vastu kivi ja oli seejärel üle viie kuu koomas. Koomast väljumise aastapäeval uusi uudiseid ei teatatud ja see iseenesest on juba halb uudis.

Uudiste puudumine ei viita paraku asjaolule, et sakslasest paljukordne maailmameister on teel täieliku taastumise poole, kirjutas Briti väljaanne Daily Telegraph. Aasta tagasi, pärast koomast ärkamist olid fännide lootused mõistagi positiivsed, pärast seda on tulnud aga Schumi tervise kohta vaid mõni üksik teade.

Vormeliässa mänedžer Sabine Kehm teatas mullu 16. juunil, et Schumacher on lahkunud Prantsusmaalt, Grenoble'i haiglast ning jätkab taastusravi kodule lähemal, Lausanne'is. Sealses kliinikus viibis ta kolm kuud, mille järel viidi koju, abikaasa Corinna ning laste Micki ja Gina-Maria seltsi, rühma arstide ja õdede hoole alla.

Novembris teatas Kehm: "Tõsiseid peavigastusi arvestades on viimaste nädalate ja kuude jooksul toimunud edusammud. Kuid ees on veel pikk ja raske tee. Palume jätkuvalt austada Michaeli perekonna privaatsussoovi, spekulatsioone tema tervise kohta pole vaja teha."

Pärast seda pole on vaid Schumacheri isikliku veebilehe kujundust uuendatud ning detsembri lõpus, õnnetuse aastapäeval tuli taas "eesootava pika võitluse" teade.

Viimasena on Schumacheri kohta sõna võtnud vormeliboss, sõitja hea sõber Bernie Ecclestone. Ta aga kinnitas, et ei ole Schumacherit külastanud ega pakkunud julgustavat sõnumit. "Ma ei taha Michaelit sellisena näha. Mäletan Michaeli niisugusena nagu ta oli. Kui ta tuleb tagasi, tahan teda just niisugusena näha," rääkis Ecclestone.

Seega on poolteist aastat pärast õnnetust Schumacheri seisundi kohta jätkuvalt teada minimaalselt ametlikke detaile, mis ei viita suurele täieliku taastumise lootusele. Spekuleeritakse, et Michael on suuteline oma pereliikmed ära tundma, kuid mitte enamat.

Protsess võtab nähtavasti aastaid ja selle lõpptulemus pole selge. Fännid ei kaota heade uudiste lootust ning Schumi endine tiim Mercedes kannab autodel jätkuvalt kirja #keepingfightingmichael.