Tim Roth, kes kehastab "United Passionsis" Sepp Blatterit.Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
18. juuni 2015, 18:48

"Mandariinid" on FIFAst viis korda parem! (3)

Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA on teinud Ameerika meelelahutusajalugu! Alaliidust ja selle juhist Sepp Blatterist vändati 27 miljoni euro suuruse eelarvega film "United Passions" ehk maakeeli "Ühinenud kired" ja eile õhtul kuulutas ajakiri Hollywood Reporter selle USA ajaloo kõige väiksema kassatuluga kinotükiks.

Pärast viimaste kopikate kokkulugemist teenis "United Passions" oma esimese nädalavahetusega Ameerika kinodes kokku 918 dollarit ehk 806 eurot, millega teeb pika puuga ära oma lähimale konkurendile, rokkmuusikalile "Ma suudlesin vampiiri", mis tõi 2012. aastal oma avanädalavahetusel sisse 1211 eurot.

Tõsi, vampiirimuusikali said fännid nautida "lausa" 11 kinos üle Ühendriikide, samas kui FIFAst pajatavat tükki näitas vaid 10 kino.

Eestile tänavu Oscari nominatsiooni toonud "Mandariine" näidati ookeani taga aga lausa 12 kinos ja koostöös Gruusiaga sündinud meistriteos teenis Box Office Mojo andmeil esimesel nädalavahetusel tublid 5180 dollarit ehk 4546 eurot. Seega võib rahulikult väita, et praeguseks USAs pea 95 000 eurot teeninud "Mandariinid" on vähemalt viis korda edukam kui "United Passions".