Peruu - Venetsueela 1:0Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
19. juuni 2015, 09:50

VIDEOD ja GALERII | Punane kaart ja vanameister Pizarro koll – Peruu alistas Venetsueela ja muutis Copa Americal seisu ülipõnevaks (1)

Copa Americal peeti möödunud ööl vaid üks kohtumine, kui Peruu alistas Venetsueela 1:0. Jalgpallifännid said matšist meelelahutust täie raha eest.

Teise vooru kohtumise pöördelisim hetk leidis aset juba 29. mänguminutil, kui Venetsueela kaitsja Fernando Amorebieta kaotas enesevalitsemise, trampis Peruu ründaja Paolo Guerro jalal ja nägi igati õigustatult punast kaarti.

Edasine oli juba Venetsueela meeleheitlik katse 0:0 viigist kinni hoida. Mängu lõplik statistika räägib oma keelt: pallivaldamine oli Peruu poole kiivas 66:34, pealelööke sooritasid nad kokku 12, Venetsueela vaid 2.

Huvitava faktina suutis Venetsueela aga mõlemad oma löögid suunata väravaraamidesse. Peruul läks tosinast löögist õiges suunas vaid üks ja seegi vaevu – 36aastane Claudio Pizarro tabas latti. Ent enamat polnudki vaja, sest latipõrke järel sahises ka võrk. 72. minuti väravast võttis Peruu 1:0 võidu ja avas tänavusel turniiril oma võiduarve.

Seis C alagrupis on nüüd aga äärmiselt intrigeeriv. Kuigi ametlikus paremusjärjestuses on Peruu Brasiilia ees alagrupi liider ja Venetsueela ning Kolumbia kolmas-neljas, on kõigil meeskondadel tabelis kolm punkti ja väravate vahe nullis. Seega, kes iganes võidab pühapäeva öösel vastu esmaspäeva peetavad matšid Kolumbia – Peruu ja Brasiilia – Venetsueela, võib olla kindel oma edasipääsus.