Friends ArenaFoto: AFP/Scanpix
Jalgpall
19. juuni 2015, 12:15

Jehoova tunnistajad on Rootsi tippklubile ristiks kaelas

Stockholmi jalgpalliklubi AIK hoiab 23. juunil toimuval UEFA Euroopa liiga esimese ja teise eelvooru matšide loosimisel pöialt, et nad saaksid mõlemas voorus kordusmängu Rootsis pidada. Vastasel juhul jääb meeskonnal üldse koduväljakueelis kasutamata, vahendab Aftenposten.

Nimelt on Euroopa liiga eelringides pandud paika kindlad mängupäevad – esimeses eelvoorus mängitakse 2. ja 9. juulil, teises 16. ja 23. juulil. AIK kodustaadion, ka Rootsi koondise mängupaigaks olev Friends Arena, on aga nii 2. kui 16. juulil juba muude ürituste jaoks broneeritud – esimesel kuupäeval kogunevad 65 000 inimest mahutavale staadionile Jehoova tunnistajad ja teisel on areen legendaarse rokkbändi AC/DC päralt.

AIK ei saaks mänge pidada ka oma harilikul varuväljakul, Stockholmi staadionil, sest see pole euromängude võõrustamiseks UEFAlt heakskiitu saanud. Seega oleks klubi lõhkise küna ees – vajadusel tuleks kasutada meeskonna igipõliste rivaalide Hammarby ja Djurgardeni koduareeni.

AIKl on esimese eelvooru loosis asetatud meeskond ehk nende vastaseks võivad sattuda nii FC Flora, Sillamäe Kalev kui ka Nõmme Kalju.