Üllar Kerde oma Moskva-korteris.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Korvpall
19. juuni 2015, 18:29

Üllar Kerde jätkab Moskva Dinamos, kuid mitte peatreenerina (4)

Lõppenud hooaja teisel poolel Venemaa Superliiga klubi Moskva Dinamot juhendanud ning selle tabeli keskosast pronksmedalini tüürinud Üllar Kerde jätkab Venemaal, kuid mite peatreenerina.

Dinamo on teatavasti esitanud taotluse liituda uuest hooajast VTB Ühisliigaga. "Ütlesin klubis juba ammu, et ma ei tahaks peatreenerina jätkata, vaid soovitasin leida sobiva peatreeneri välismaalt," rääkis Kerde, kel lepingus ametinimetus "Treenerite staabi juht". "Nüüd ongi jõudnud läbirääkimised eelmisel hooajal Riia VEFi juhendanud Nikolai Mazuriga lõpusirgele."

Kerde sõnul on praegu raske tegutseda, sest klubi ei tea veel, millises liigas ta mängima hakkab. Kuid töö käib, et kui Ühisliigalt tuleb roheline tuli, suudetaks komplekteerida vastaval tasemel meeskond. "Võrreldes ajaga, mil ma talvel siia klubisse tulin, on mu ülesannete arv kasvanud. Olin sel nädalal Moskvas, meil olid pikad kümnetunnised tööpäevad, sealhulgas strateegiaarutelud. Lähiajal sõidan ka teistesse linnadesse, teatud mängijatega tutvuma," rääkis Kerde hetketööst.

Eesti koondise 2001. aastal EM-finaalturniirile tüürinud juhendaja lisas uhkelt, et suutis lõppenud hooajal valmistada ette ühe mängija CSKA-le - Venemaa tugevaim klubi värbas nimelt tagamehe Deniss Zahharovi. Pool hooaega Dinamos mänginud Sten-Timmu Soku uuest liitumisest klubiga pole juttu olnud. Kerde märkis: "Seni pole lihtsalt olnud midagi otsustada. Välismaalaste teema juurde tuleme tõsisemalt alles siis, kui teame, millises liigas mängime ja kui palju leegionäre lubatakse värvata - Venemaal võetakse neil päevil just vastav seadus vastu."