Mo FarahFoto: Reuters / Scanpix
Kergejõustik
19. juuni 2015, 17:55

Dopinguproovidest puudunud olümpiavõitja: need olid arusaamatused

Londoni olümpial kaks kuldmedalit võitnud Suurbritannia pikamaajooksja Mo Farah (32) väitis oma avalikus pöördumises, et ta pole kunagi keelatud aineid tarvitanud ega kavatse seda ka tulevikus teha. 

Farah võttis sel teemal sõna, sest Suurbritannia ajaleht Daily Mail tuli eile välja paljastusega, et Londonis 5000 ja 10 000 meetri jooksus kuldmedali võitnud Farah jäi enne triumfe kahel korral dopinguküttidele kättesaamatuks.

"Ma olen neid kaht juhtumit ametnikele põhjendanud, nad mõistsid mind ega pole kunagi kahtlustanud, et need olid midagi enamat kui arusaamatused," seletas Farah, kes juhtis tähelepanu, et need on ainsad kaks korda, kui ta on dopinguproovist puudunud.

"Olen oma karjääri jooksul andnud sadu dopinguproove ja kõik need on olnud negatiivsed," lisas ta.

Väidetavalt jäi pikamaajooksjal üks test vahele 2010. ja teine 2011. aastal. Positiivse dopinguprooviga võrdsustatakse juhtum, kus sportlane on 12 kuu jooksul olnud kolmel korral proovideks kättesaamatu.

Hiljuti näitas BBC dokumentaalfilmi, kus Farah' treener Alberto Salazar oma hoolealustele lahkelt keelatud aineid jagas. Farah'nime filmis dopingukahtlustega ei seostata.