Venemaa spordiminister Vitali Mutko, president Vladimir Putin ja FIFA president Sepp Blatter kuulavad Moskva linnapea Sergei Sobjanini ettekannet Lušniki staadioni renoveerimistöödest.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
20. juuni 2015, 19:26

Putin: Venemaa sai 2018 aasta jalgpalli MMi ausalt! (13)

Venemaa president Vladimir Putin võttis sõna FIFA korruptsiooniskandaali teemal ja tema sõnum on lihtne: Venemaa võitis 2018. aasta jalgpalli MMi korraldamisõiguse ausalt ja turniiri äravõtmine oleks karjuv ebaõiglus.

"Kui kellelgi on tõendeid (sobimängust – toim), tulgu nendega välja. Me võitsime ausas konkurentsis ja võõrustame MMi. Ükskõik millist muud otsust peaksime ebaõiglaseks," vahendab Hollywood Reporter Putini sõnu.

Šveitsi prokuratuur andis kolmapäeval teada, et nad uurivad Rahvusvahelise jalgpalliliiduga seotud enam kui 50 võimalikku rahapesujuhtumit ning 100 "kahtlase käitumisega olukorda", mille tulemusel sai Venemaa 2018. ja Katar 2022. aasta MMi korraldajamaaks.

Putini sõnul oleks suurturniiri Venemaalt ära võtmine väga vale otsus, sest riik on juba panustanud staadionite ehitusse. "Me ei arva, et oleksime milleski süüdi. Võitlesime korraldusõiguse eest ausalt ja me ei usu, et otsust saab muuta."

Venemaa edestas lõpphääletusel Inglismaad. Putini sõnul ei näidanud jalgpalli sünnimaa oma kampaanias üles piisavat veenvust ja selle pärast andiski FIFA 2018. aasta MMi Venemaale.