Eesti B-koondise selge liider Kopenhaagenis oli Maaja Bratka, kes valiti ka turniiri MVPks.Foto: LAURA OKS
Korvpall
21. juuni 2015, 18:29

Naiste korvpallikoondis võitis Põhjamaade meistrivõistlused

Naiste Põhjamaade korvpallimeistrivõistlustel Kopnehaagenis tagas Eesti B-koondis (noored pluss neli 20+ mängijat) 75:45 võiduga Islandi üle esikoha. Muuseas, kaotus jätnuks eestlannad neljandaks.

Maaja Bratka oli 17 punktiga taas resultatiivseim. Birgit Piibur ja Greeta Üprus lisasid 12, Marit Maaring, Janeli Lilleallik ja Annika Köster 9 punkti. Bratka kogus turniiril keskmiselt 20,3 punkti ja 10 lauapalli ja valiti väärtuslikemaks mängijaks.

Reedel oli Eesti kaotanud Taani U20 koondisele 68:75, laupäeval aga oldi Rootsi sama vanuseklassi tiimist üle 59:42.

Pärast eilset võidumängu Rootsi üle (väärt võit, sest Rootsile oli vähem kui kaks kuud tagasi kaotatud) lausus koondise peatreener Jaanus Levkoi alaliidu pressiteenistusele, et üldiselt valdavad teda positiivsed tunded, eriti kaitsemängu ja korvialuse tegutsemise osas. Ka väljendas ta heameelt selle üle, et korralikke esitusi on teinud U18 koondise kandvad jõud Kadri Uiga ja Sandra Tael.

"Kahtlemata oli nooremate kaasamine väga kasulik samm," hindas Levkoi. "Rootsi mängu põhjal rääkides suudab Uiga sekkuda päris kõrgesse mängu ja seda on tal U19 koondise liidrina ka vaja teha. Ka Sandra Tael sai oma asjadega päris hästi hakkama, polnud viga. Temaltki ootame EMil Sloveenias mänguraskuse ja vastuse kandmist."

"Mis puutub turniiri üldisemalt," jätkas Levkoi, "siis võtan siit palju õppust. Olgu et võitsime turniiri, on meil vastastelt üksjagu õppida, ka väiksematelt korvpalliriikidelt nagu Taania ja Island näiteks. Nad oskavad tegutseda väga emotsionaalselt, aktivselt, häälekalt - seega kollektiivselt. See on see koht, kus meie saame kindlasti omadega juurde panna, vaadates tulevikku. Siin nägime, et vastaste kaitse võib olla niivõrd ehamatavalt lärmakas ja temperamentne, et see lihtsalt mõjub... Tiimivärk!"