Brasiilia ründajale Neymarile määrati seoses lõpuvile järel teenitud punase kaardiga neljamänguline võistluskeeld. Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
22. juuni 2015, 07:00

Sõge käitumine lõpetas Neymari Copa America (1)

Jalgpalli Lõuna-Ameerika meistrivõistluste (Copa America) ühe suurema staari, Brasiilia ründaja Neymari turniir lõppes juba pärast teist kohtumist, sest neljamänguline võistluskeeld välistab edasise osalemise.

Neymar sai punase kaardi C-alagrupi teise vooru mängus Kolumbia vastu, mille Brasiilia 0:1 kaotas. Avapoolajal oma turniiri teise kollase kaardi saanud (sellega kaasnes automaatselt ühemänguline võistluskeeld) Neymar lõi pärast lõpuvilet palliga vastasmängijat ja proovis siis teist peaga näkku lüüa.

Tšiillasest kohtunik Enrique Osses jooksis riietusruumide poole silganud Neymarile järele ja näitas talle punast kaarti ning asus siis karistama teisi korrarikkujaid. Kui vilemees ise rõivistu juurde jõudis, ootas teda seal Neymar, kes haaras Ossesest kinni ja karjus: "Kas sa kuradi l**apoeg tahad läbi minu kuulsaks saada!?"

Lõuna-Ameerika jalgpalliliit (CONMEBOL) arutas Neymari süütegu reedel ning määras jalgpallurile neljamängulise võistluskeelu (sh kahe kollase eest saadud automaatne mäng).

Brasiilia koondis teatas, et kavatseb edasi kaevata, aga distsiplinaarkomisjoni boliivlasest liikme Alberto Lozada sõnul pääses Neymar isegi kergelt: "Kohtuniku raport ütleb selgesõnaliselt, et Neymari sõim oli ettekavatsetud, ta ­ootas kohtunikku koridoris, et teda solvata. Karistus võinuks olla ka karmim."

Enne C-alagrupi viimast vooru oli selge vaid üks veerandfinaalpaar – korraldaja Tšiili kohtub tiitlikaitsja Uruguaiga. Brasiilia vastane veerandfinaalis selgus eile pärast Õhtulehe trükkiminekut peetud mängu Venetsueelaga. Kaotuse korral võib Brasiilia kaheksa parema sekka ka mitte jõuda.