Erika Kirpu Euroopa mängudelFoto: Augusto Bizzi
Vehklemine
23. juuni 2015, 16:41

EUROOPA MÄNGUD | Erika Kirpu võitis Eestile teise pronksmedali (2)

Euroopa mängudel peetaval epeevehklemise individuaalturniiril võitsid eestlased oma teise medali, kui Erika Kirpu teenis pronksmedali.

Poolfinaalis jäi teise perioodi lõpuks eestlanna rumeenlanna Ana Maria Branza vastu 6:8 taga, kuid tegi siis kolm järjestikust torget ning asus matši juhtima. Võitja otsustas lisaaeg, milles oli Branza skooriga 12:11 parem.  

Bakuus toimuvad võistlused meenutasid juba aga Eesti meistrivõistlusi, sest Katrina Lehis ja Irina Embrich läksid vastamisi juba 32 parema hulgas, Julia Beljajeva kaotas Kirpule aga veerandfinaalis. 

Alagrupikohtumistes kogus Julia Beljajeva Eesti parimana 4 võitu ja 2 kaotust. Nii Irina Embrich, Kirpu kui ka Katrina Lehis kogusid alagrupis võrdselt 3 võitu ja 3 kaotust.

See tähendas aga seda, et Embrich ja Lehis kohtusid omavahel juba 1/16 finaalis ning otsustaval torkel seisul 14:14 võitis noorem kolleeg Lehis. Haapsalu neiu kaotas 16 parema hulgas Ana Maria Branzale 12:15. 

Kirpu alistas 1/16-finaalis rootslanna Emma Samuelssoni 15:11 ning jõudis ka veerandfinaali, alistades ukrainlannast olümpiavõitja Jana Šemjakina 14:13. Kuna Beljajeva alistas Luksemburgi vehkleja Lisa Fautschi ja kaheksandikfinaalis venelanna Tatjana Andrjušina, siis läks ta vastamisi just Kirpuga.

Kaheksa parema hulgas alistas eile 23. sünnipäeva tähistanud Kirpu Beljajeva 15:11 ja pääseb nelja parema hulka. Kirpu haaras initsiatiivi kolmanda perioodi algusest, kui põrutas 6:6 pealt ette 10:6 ja lasknud vastast enam kordagi lähemale kui kolm torget.