2014. aasta seenioride koolisõidu meister Dina Ellermann hobusega Landys Akvarel.Foto: Eesti Ratsaspordi Liit
Spordivaria
25. juuni 2015, 12:35

Ruilas algas neli päeva kestev suur ratsavõistlus

Täna algavad Ruilas Eesti Meistrivõistlused kooli- ja takistussõidus. Neljal võistluspäeval antakse kokku 400 starti ja võistlusel osaleb üle 160 sportlase pea 190-l hobusel.

Traditsiooniliselt viiakse Ruilas üheaegselt läbi kõikide vanuseklasside meistrivõistlused kooli- ja takistussõidus. Ametlikud meistrid selguvad poniklassis, laste (takistussõit), juunioride, noorte ja seenioride (täiskasvanud) klassides. Mitteametlikult ehk ratsaliidu siseselt viiakse läbi meistrivõistlused koolisõidu lasteklassis ning kooli- ja takistussõidu harrastajate klassis. Ka tänavu on just harrastajate võistlusklassis kõige enam osavõtjaid: koolisõidus stardib 25 ja takistussõidus 43 harrastajat.

Eesti Ratsaspordi Liidu peasekretär Siim Nõmmoja toob positiivse arenguna välja käesoleval aastal just juuniorite ja noorte klasside osalejate arvu tõusu. "On hea meel tõdeda, juunioride ja noorte tase on tänavu tõusnud ja nendes võistlusklassides on osalejaid rohkem. See on positiivne märk meie spordile," lisas Nõmmoja.

Kui aasta alguses tegi ratsaliit kokkuvõtte, kus selgus, et tänavu on ratsaspordis üldisemalt võistluste, startide ja osalejate arvud tublisti tõusnud, siis peale Ruilas toimuvaid meistrivõistlusi tehakse põhjalikum analüüs. "Võtame ette esimese poolaasta numbrid, et vaadata trende ja saada ette tervikpilt Eesti ratsaspordis toimuvast," sõnas peasekretär.

Meistrivõistlused algavad neljapäeva hommikul ja esimesel päeval on kavas laste, ponisportlaste ning juunioride esimesed osavõistlused takistus- ja koolisõidus. Reedel selguvad pärast teist osavõistlust samade klasside medalistid. Laupäeval asuvad starti noored, seeniorid ning harrastajad, kelle parimatele antakse medalid kaela pühapäeval.

Koolisõidu seenioride klassis asub tiitlit kaitsma Dina Ellermann, kellele pakuvad konkurentsi Age Luha, Diana Pruks, Getter Kangur ja Marika Vunder. Takistussõidus on võistlustules 20 võistluspaari. 2014. aasta meister Heiki Vatsel seekord ei osale, samuti jääb vigastuse tõttu kõrvale Rein Pill, kelle põhiratsuga A Brok katsub õnne Tiit Kivisild. Tiitlit asuvad teiste hulgas jahtima veel Gunnar ja Kerttu Klettenberg, Urmas Raag, Paul Argus, Margit Mägi, Katrin Pill, samuti noored tulijad Meriel Isok ja Linda Randpere. Pühapäeval on seenioride klassi koolisõidu II osavõistluse alguseks planeeritud 12.25 ja takistussõidu alguseks 16.50.

Sündmus on pealtvaatajatele tasuta! Võistluste ajakava ning stardijärjekorrad leiab kodulehelt www.tallinnhorseshow.ee.