Eesti võrkpallikoondislased tööhoos.Foto: ALAR TRUU
Võrkpall
26. juuni 2015, 21:04

Võrkpallikoondis alistas kindlalt Läti

Euroopa liigaks valmistuv Eesti meeste võrkpallikoondis alistas Audentese spordihallis maavõistlusmängus Läti universiaadikoondise 3:0. Mängiti ka kaks lisageimi, need mõlemad jäid lõunanaabrite päralt.

Eesti koondise algkoosseisu kuulusid volley.ee teatel Andri Aganits, Martti Juhkami, Rait Rikberg, Andres Toobal, Henri Treial, Robert Täht ja Oliver Venno, avageim võideti kindlalt 25:9. Teises geimis lõunanaabrite mängupilt paranes, ent Eestit see ei kõigutanud ja 23-minutilise heitluse järel oli meie meeskond parem 25:16. Kahe geimi järel oli lätlaste rünnakuprotsent kohtutav, sest 52 tõstest oli meeskond realiseerinud vaid kaheksa.

Kolmandas geimis tuli Andri Aganitsa asemel platsile Timo Tammemaa ja diagonaalründaja positsioonil sekkus Renee Teppan. Mängupildis muutus see, et lätlased suutsid meiega ühte sammu astuda teise tehnilise mõtlemispausini, ent seejärel kallutas Eesti koondis geimi numbritega 25:18 enda kasuks.

Kahes viimases geimis teenisid mänguaega ka Kusti Nõlvak, Kevin Soo ning täiskasvanute koondises debüüdi teinud Denis Losnikov ja Rauno Tamme. Mõlemad lisageimid võitsid aina paremasse hoogu läinud lõunanaabrid, olles paremad 25:20 ja 25:19.

„Arvestades seda, et tulime mängule raske treeningnädala pealt, on normaalne, et sekka tuleb ka üsna palju omavigu. Järgmises mängus on eesmärk nende hulka vähendada," lausus Eesti koondise peatreener Gheorghe Crețu.

Kohtumise parimana tõi ainsa Eesti mängijana terve matši kaasa teinud Robert Täht 16 punkti, Renee Teppan lisas 14 ja Martti Juhkami 13. Väga selge paremus tuli välja blokitöös, kus Eesti teenis 17, vastased aga vaid viis punkti ehk terve meeskonna peale kokku sama palju kui meie poolel Henri Treial neid üksi kogus.

Meeskonnad on uuesti vastamisi juba homme. Audentese spordihoones algab kohtumine kell 17.30 ja on pealtvaatajatele tasuta.