Tallinna FC Levadia väravavaht Sergei Pareiko peab 2012. aastal teenitud võistluskeelu tõttu klubi kolm esimest eurosarjamängu vahele jätma.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
27. juuni 2015, 06:57

VALUS PAUK! Sergei Pareiko ei tohi Meistrite liiga esimeses eelringis Levadia eest mängida (1)

Valitsev Eesti jalgpallimeister Tallinna FC Levadia peab Meistrite liiga esimese eelringi mängudes Põhja-Iirimaa tšempioni Belfasti Crusadersi vastu läbi ajama esiväravavahi Sergei Pareikota.

Eesti koondislane pole vigastatud, aga tal on kandmata 2012. aastal Krakowi Wisla mängijana teenitud 3mänguline eurosarja võistluskeeld. Euroopa Jalgpalliliit (UEFA) karistas Pareikot seoses mängus Liege'i Standardiga pärast lõpuvilet aset leidnud rüseluses osalemise eest.

Kuna hooajal 2012-13 Wisla eurosarjas ei mänginud ja seejärel kuulus Pareiko poolteist hooaega samuti mitte eurosarjas mänginud Nižni Novgorodi Volga ridadesse, siis on võistluskeeld jätkuvalt kandmata. UEFA karistused aga ei aegu ning seetõttu peab Pareiko vahele jätma mõlemad mängud Crusadersiga ja kui Levadia pääseb teise eelringi, siis ka esimese mängu Albaania meistri Skenderbeuga.

Levadia valmistus eurosarjas Pareikota mängimiseks ka Premium liiga reedeses mängus - võõrsil Tartu Tammeka üle saavutatud 3:2 võidumängus kaitses väravat Priit Pikker ja varus oli Aleksei Širokov. Levadia kohtub Crusadersiga teisipäeval Belfastis ja nädal hiljem kodus.