Juhan Mettis (sinises) alustas EMi edukalt.Foto: ALDO LUUD
Spordivaria
27. juuni 2015, 11:44

EUROOPA MÄNGUD | Juhan Mettis langes teises, kaks ülejäänud raskemate kaalude judokat esimeses ringis (10)

Euroopa Mängudel Bakuus mängivad judokad ühtlasi välja ka EM-kohad, Juhan Mettisel, Grigori Minaškinil ega Aleksandr Marmeljukil ei läinud hästi.

Mettis kohtus raskekaalu (+100 kg) avaringis austerlase Daniel Allerstorferiga ning jäi neljanda minuti alguses küll hoiatustega taha, kuid tegi seejärel 15-sekundilise vahega kaks waza-ari väärilist heidet järjest ja see tähendas puhast võitu. 16 parema seas kohtus ta hollandlase Roy Meyeriga. Kumbki võtteid ei teinud, kuid eestlane sai 3 hoiatust vastase 1 vastu ja see otsustaski - veerandfinaaliuks jäi suletuks.

Kuni 100 kg kehakaalu avamatšis pidi Minaškin võtma vastu kaotuse portugallaselt Jorge Fonsecalt. Too tegi nii matši esimesel kui ka viimasel, viiendal minutil yukot väärt heite, Minaškin ei suutnud viimase 50 sekundi jooksul enam mõne kõrgemalt koteeritava heitega vastata. Samale mehele oli Minaškin kaotanud ka sel hooajal Bakuu Grand Slami veerandfinaalis.

Veel lühem oli Aleksandr Marmeljuki (kuni 90 kg) võistlus, kelle vastu sooritas serblane Aleksandar Kukolj kolme maadlusminuti möödudes ippon'i.