Sander AadusaarFoto: Eesti Golfi Liit
Spordivaria
28. juuni 2015, 20:36

Venemaal kauni esituse teinud Eesti golfimehe mure: kuidas suur karikas lennukisse mahub?

Eesti golfi edetabeli liider Sander Aadusaar naaseb Venemaa lahtistelt meistrivõistlustelt hõbemedaliga.

Aadusaar tegi kolme päevaga kokku 226 lööki, tema tulemused päevade kaupa olid 72, 78 ja 76. Algselt oleks pidanud meister selguma nelja päeva tulemuste kokkuvõttes, ent kolmas mänguring jäi ära, kuna öö läbi sadanud vihm oli rajad muutnud mängukõlbmatuks. Aadusaare tulemus andis amatööride seas teise, üldarvestuses, kus loetakse ka profimängijate tulemusi, aga neljanda koha.

"Autasustamisel anti päris suur karikas, pean nüüd vaatama, kuidas sellega lennukisse mahun," sõnas Arusaar vahetult pärast autasustamist.

Eestlane peab Venemaa turniiri oma karjääri parimaks tiitlivõistluseks. "Tulemuse järgi see parim võistlus ei olnud, aga koha mõttes kindlasti," ütles Aadusaar. "Väljak oli pikk ja raske ning kuna rajad olid märjad, ei veerenud pall hästi. Esimestel päevadel oli kuumust ligi 30 kraadi, hiljem jällegi sadas vihma," võttis ta võistlused lühidalt kokku.

Venemaa lahtiste meistrivõistluste võitjaks tuli serblane Cedomir Ilic 216 löögiga (74, 71, 71). Proffide arvestuses võitis sama tulemusega venelane Vladimir Osipov.

Aadusaare kõrval näitas head mängu näitas ka teine Eesti koondislane Martin Järve, kes jäi jagama 4.kohta (230 lööki; 77, 76, 77). Üldarvestuses piisas sellest seitsmendaks kohaks. Marten Palm (252; 87, 85, 80) jagas amatööride seas 21. kohta, üldarvestuses lõpetas ta 31. kohal.

Lõppev nädal oli Westi golfile tervikuna väga edukas, kuna Joonas Juan Turba tuli Soome lahtistel juunioride klassis võitjaks.