Karol MetsFoto: Viking-fk.no
Jalgpall
29. juuni 2015, 13:53

Vikingis suurepärast hooaega tegev Karol Mets: olen tänulik ja õnnelik (2)

Eesti jalgpallikoondislane Karol Mets sõlmis hooaja eel oma esimese lepingu välisklubiga – Norra meeskond Stavangeri Viking on osutunud ääretult heaks valikuks, sest meie meest platsilt juba naljalt välja ei võeta.Maikuus oma 22. sünnipäeva tähistanud Mets lootis Norra siirdudes mänguajale, kuid tema sõnul midagi kindlat ei olnud. "Ühelt poolt lootsin, teiselt poolt pingutasin. Ise pead võitlema ja vaeva nägema, siis on kõik võimalik! Kui olen rivis olnud, siis olen mänginud alati 90 minutit, olen tänulik ja õnnelik.“ 

Metsa tugevuseks võib pidada tema mitmekülgsust: vasakujalgne pallivõlur võib mängida nii keskkaitses kui poolkaitses. "Olen siin universaalmees. Rohkem olen mänginud poolkaitses. Tundub, et meeskonnal on mind seal rohkem vaja."

Viimati alistati Ojamaa koduklubi

Eile kohtus Viking kodustel meistrivõistlustel Sarpsborgiga. Hetkel tabelis kolmandat kohta hoidev Viking oli vastasest parem 3:1. "Esimene poolaeg oli täielikult meie käes. Vastastel oli üks nurgalöök ja lõid ära. Teadsime, et standardid on nende trumbiks ja suurimaks väravakütiks keskkaitsja. Lasime viigistada ja läks mänguks. Ma ütleks siiski, et terve mäng oli kontrolli all. Nemad mängisid kaitsvalt, mis jättis meile palju ruumi palliga mängida. Võitsime palju teisi palle, mis ei lasknud neid surve alt välja."

Eestlasest ründaja Henrik Ojamaa eile Sarpsborgi pingilt mängu ei pääsenud. "Enne mängu vestlesime lihtsalt elust-olust Norras," avaldas Mets. Mängija sõnul on ta uues keskkonnas oma koha leidnud ning tingimused ja kvaliteet kõrgel tasemel. "Pole väga keeruline, sest inimesed on olemas, kes aitavad. Keelt võiks osata rääkida, kui siin pikemalt viibin. Iga päev kuulen ja küll üks hetk külge hakkab."

Enim on arenenud otsustusvõime

Mets arvab, et seni on paranenud kiirus otsuseid vastu võttes. "Aega on vähem ja pead kiiremini suutma välja mõelda, mida teha soovid. Kindlasti peab siin olema ka hea esimene puude."

Tulevikuplaane ei oska noormees kohe sõnadesse seada, kuid naudib kõike, mis toimub. Küsimusele, kas ta näeb oma tulevikku Vikingis, jääb ta mõtteisse. "Raske öelda hetkel. Ambitsioonid on kõrged – ei ütleks, et sooviksin siin kümme aastat olla."

Tabelis kolmandat kohta hoidev Viking on hooaja eesmärgiks seadnud viie seas lõpetamise. Nädala lõpus ootab neid ees võõrsilmäng Strömsgodsetiga, kes hoidmas seitsmendat kohta ning kaotab viikingitele vaid nelja punktiga.