Ukrainlastele üllatuslikult valiti koondise kandidaatide sekka ka ekskalevlane Oleksi Petšerov.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Korvpall
30. juuni 2015, 16:57

Petšerov Ukraina koondise kandidaatide seas, parim tagamees peatreenerile tabamatu...

Ukraina korvpalliliidu kodulehel avaldati meeste EM-koondise 22-liikmeline kandidaatide nimekiri, kuhu kuulub ka lõppenud hooajal Kalev/Cramot esindanud Oleksi Petšerov.

"Üllatusi pole, välja arvatud Petšerovi come-back," säutsus Twitteris Ukraina korvpalliajakirjanik Oleksandr Prošuta. Nimekirjas on kõik riigi tugevamad, ka need, kes teatanud loobumisest.

Peatreener Jevgeni Murzin osales täna ühes kodumaises portaalis peetud videokonverentsil, kus rääkis koondisega seonduvast pikemalt, ning mõnigi vastus võttis kulme kergitama. Näiteks riigi parima tagamehe, Prantsusmaal klubikorvpalli mängiva Sergi Gladõri kohta: "Gladõr saatis kirja, kus teatas EMist loobumisest. Tean, et ta asub praegu Ukrainas, aga temaga ei saa kuidagi ühendust. Toru ei tõsta ei tema isa ega mees ise. Aga usun ikkagi, et ta mängib EMil," ajas Murzin vastuolulist juttu.

Phoenix Sunsi mehelt Alex Lenilt pole põhimõttelist eitavat vastust saadud ja Murzin loodab ka tema osalemisele. Samas on välismaised vaatlejad märkinud, et pärast NBAsse valimist pole Len kordagi koondisse jõudnud.

Samuti on nimekirjas aastaid Hispaania tippklubi Valencia värve kaitsnud Sergi Lištšuk, keda aga vaevavad vigastused ja kes kaalub üldse karjääri lõpetamist. Murzin kinnitas ka, et pärast Pooh Jeteri loobumist on Ukraina esindamiseks saadud põhimõtteline nõusolek ühelt teiselt välismaalasest mängumehelt.  Nimesid nimetamata. Ukraina meediast on varem läbi käinund vaid sealse liiga MVP Derek Needhami nimi, kuid too ei kinnitanud Ukraina poolega peetavaid läbirääkimisi.

Ukraina on Eesti koondise vastane EMi Riia-alagrupis, omavahel kohtutakse 7. septembril.

Ukraina koondise kandidaadid: tagamängijad Oleksandr Mišula, Deniss Lukašov, Oleksandr Sizov, Oleksandr Lipovõi, Dmitro Glebov, Sergi Gladõr, Ruslan Otvertšenko, ääremängijad Maksim Pustozvonov, Pavlo Krutous, Oleksandr Koltšenko, Maksim Kornijenko, Ihor Zaitsev, Joel Bolomboi, Sergi Lištšuk, Stanislav Timofejenko, tsentrid Oleksi Petšerov, Kirill Natjažko, Artjom Pustovõi, Vjatšeslav Kravtsov, Alex Len, Kirilo Fessenko, Sergi Zagreba.