Marko Kristal.Foto: TAIRO LUTTER
Jalgpall
1. juuli 2015, 00:24

Levadia loots Marko Kristal: Eestis selliseid mänge ei näe (1)

Tallinna Levadia loots Marko Kristal rääkis pärast Meistrite liiga esimese eelringi avakohtumise väravateta viiki Põhja-Iirimaa meistri Belfasti Crusadersi vastu, et selliseid mänge Eestis ei näe.

Poolamatööridest koosnev Crusaders põhjustas Levadiale rohkelt peavalu ning esimesel poolajal tabati korra ka väravaraame. Samas oli häid võimalusi ka Levadial, kuid Dmitri Kruglov ega Kaimar Saag ei suutnud kohtumist Eesti tšempionite poole kallutada.

"Loomulikult oli neil rohkem pealelööke (15 Levadia 7 vastu), aga ma ei ütleks, et nad kontrollisid ja domineerisid. Nende mängustiil on väga lihtne ja pall viiakse kiiresti ette. Eks agressiivne ja füüsiline mäng ehmatas meid ära, selliseid kohtumisi Eestis ei mängita," sõnas Kristal.

Levadia algkoosseisus alustas poolkaitses Dmitri Kruglovi kõrval kohati üllatuslikult slovakk Ivan Pecha, kes on meistriliigas mänginud rohkem kaitsjana. Kristali sõnul oli see taktikaline käik, mille abil sooviti halvata Crusadersi pikkadele pallidele orienteeritud mängu.

Ehk oleks võinud alustada koondislane Ilja Antonov, tänu kellele oleks Levadia mäng võinud olla vähe loomingulisem? Eesti viimase kahe aasta meistri loots valikut ei kahetsenud, sest tagantjärele tark olles oleks võinud teha igasuguseid asju.

Paari korduskohtumine toimub 7. juulil A. Le Coq Arenal ning Kristal usub, et Levadia võib teise eelringi, kus neid ootab Albaania tšempion Skenderbeu, edeneda. "Midagi kerget nädala pärast ei tule. Aga seis on 0:0 ja meie läheme kõiki mänge võitma."