LaMarcus Aldridge (vasakul) ja Marc GasolFoto: Craig Mitchelldyer
Korvpall
1. juuli 2015, 10:55

NBA suur turg avaneb täna: kes on kõige kuumemad nimed? (1)

Korvpalliliigas NBA algab täna üks suur jaht. Saagiks on tähtmängijate allkirjad paberil.

Juba hooaja eel saab olemaolevate lepingute järgi eeldadada, kes turgu domineerima hakkavad, kuid praeguse suve eripäraks on asjaolu, et mitmed suured mängijad otsustasid laual olnud lepingupikendusest loobuda.

Nii on näiteks Cleveland Cavaliersi mängijad LeBron James, Kevin Love ja J.R. Smith oma esmasest võimalusest praeguse tööandjaga käed lüüa loobunud ning tahavad veel enam rikastuda. Kui Jamesi jäämine Clevelandi tundub enam kui tõenäoline, on raske ennustada, mida teeb jõulise ääre positsioonil mängib Kevin Love. Lisaks võib lõppenud hooajal finaali jõudnud meeskond ilma jääda Iman Shumpertist.

Juba sügisel oli teada, et suvel hakkavad klubid enim taga ajama hispaanlast Marc Gasoli ning LaMarcus Aldridge'i. ESPNi andmetel ei kohtu Gasol isegi ühegi teise meeskonnaga kui Memphis Grizzlies, kelle ridadesse ta juba aastaid ka kuulunud on. Aldridge'iga on hoopis teised lood – Portland Trail Blazers on talle juba mantlipärija Noah Vonleh näol vahetustehinguga hankinud ning 208sentimeetrist Aldridge'i seostatakse enim San Antonio Spursi, Los Angeles Lakersi ja Houston Rocketsiga.

Kvaliteeti korvi all on vaja kõikidel meeskondadel, mistõttu on järjekord Los Angelese Clippersi keskmängija DeAndre Jordani ukse taga väga pikk. Clippers suutis küll sel aastal jõuda play-off'is esimest ringist kaugemale, kuid Blake Griffini ja Chris Pauli teened pole võistkonna jaoks sugugi tasuta, mistõttu peavad klubi omanikud käituma targalt. Kas suudetakse kodulinna meelitada Washington Wizardsile ära öelnud Paul Pierce

Tagamängijatest on kindlasti põnevad sel hooajal Dallas Mavericksis pallinud Monta Ellise ja Rajon Rondo tulevikud. Viskav tagamängija Ellis otsustas Dallasega lepingut mitte pikendada, Rondo jäeti juba play-off'ide ajal keerukaks osutunud iseloomu tõttu meeskonnast välja, kuid mängujuhi oskustes kahelda ei tohiks.

Hinge peavad kinni hoidma ka Miami Heati toetajad. Dwayne Wade otsustas samuti lepingupikendusest loobuda ning tahab meeskonnalt rohkem raha, sama valiku kasuks otsustas sloveenist mängujuht Goran Dragic.

Mida teeb Atlanta Hawks? Paul Millsap ja DeMarre Carroll on vabaagendid, kuid meeskonnal on neid hädasti vaja. Eelmisel hooajal Idakonverentsi põhiturniiri võitnud Hawks on end juba täiendanud seni New York Knicksis pallinud Tim Hardaway'ga. Knicks on huvitatud Greg Monroe teenetest.

Nimekirja võib lisada ka Spursi ääremängija Kawhi Leonardi, Golden State Warriorsi korvialuse jõu Draymond Greeni, Chicago Bullsis säranud Jimmy Butleri ning Milwaukee Bucksis avanenud Khris Middletoni. Kõikide nende mängijate puhul on aga praegusel koduklubil õigus teiste meeskondade pakutud diil samaväärse tehinguga enda kasuks pöörata.