Sloveen Goran Dragic jätkab 90 miljoni dollari eest Miamis.Foto: AFP / Scanpix
Korvpall
1. juuli 2015, 21:57

Täiendatud kell 21.55, Kevin Love 110 miljoni eest Clevelandi!

NBA suurtehingud: kellele 145, kellele 120, kellele 110, kellele 90, kellele 80 miljonit! (2)

USA idaranniku aja järgi läinud keskööl said NBA meeskonnad hakata vabaagentidega ametlikult läbirääkimisi pidama ning ehkki ametlikult ei tohi enne 9. juulit lepinguid sõlmida, on jõutud juba terve rea suuliste, muinasjutuliste kokkulepeteni.

Jõudsime juba teatada liiga kõigi aegade suurimast lepingust (ESPNi andmetel) - viie aastaga 145 miljonit dollarit (alates hooajast 2016/17) -, mida New Orleans Pelicans pakub Anthony Davisele.

Päev toob järgemööda üha uusi suurte arvudega uudiseid. Seni viimasena teatati Kevin Love'i uuest viieaastasest ja 110 miljonit väärt kontrahtist Cleveland Cavaliersiga.

Kõva lepingu saab ka üks Euroopa mees, Sloveenia koondise liider Goran Dragic, kes on Miami Heatiga leppinud kokku viieks aastaks 90 miljoni dollari peale. Seejuures on tema suurimate summade kokkuajajatest üks väheseid, kes ei nõua klubilt maksimumlepingut, mis tähendaks üle 100 miljoni, et Heatil jätkuks ruumi läbirääkimisteks Dwayne Wade'i ja tuleval suvel Kevin Duranti masti vabaagendiga.

Maksimumi võtab aga Damian Lillard Portlandist (viie aastaga 120 miljonit), Jimmy Butler Chicagost, Kawhi Leonard San Antoniost (mõlemad viie aastaga 90 miljonit) ning Paul Millsap, kes valib Orlando ja senise koduklubi Atlanta ühesuuruste pakkumiste vahel (nelja aastaga 80 miljonit).

Brook Lopezi kolme aastaga 60 miljonit Brooklynis pole samuti paha, kuid mõne eelneva arvu taustal näivad Thaddeus Youngi 50 miljonit Brooklynis ja Danny Greeni 45 miljonit San Antonios (mõlemad nelja aastaga) juba peenrahana.