FIFA President Sepp Blatter.Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
1. juuli 2015, 21:36

Paradiisi minekut ootav FIFA president: igaüht, kes nimetab mind korrumpeerunuks, peaks ootama vangla

MM-finaali vältiv Blatter pole juba 2011. aastast saati USAsse jalga tõstnud (1)

Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA teatas eile, et ei organisatsiooni president Sepp Blatter ega peasekretär Jerome Valcke sõida naiste MM-finaalile Kanadasse võitjakarikat üle andma - "seoses nende kohustustega Zürichis".

Seni on Blatter oma ametiajal olnud kõigi MMide finaalides kohal. Pärast kuu aja tagust FIFA presidendi valimiste eel toimunud organisatsiooni kõrgete liikmete vahistamisi näib küll, et kohustused Zürichis tähendavad kohustust mitte anda FIFAs toimunud korruptsioonijuhtumeid uurivale FBI-le võimalust enda kinni nabimiseks. Sest Blatter väldib USA-d mitte viimase kuu aja jooksul, vaid juba suisa 2011. aastast saati põhjusel, et FBI uurimise tõttu pole tal "mõistlik" sinna minna, kirjutas Eurosport.

79-aastane Blatter, kes sai FIFA presidendi valimistel hääle ka Eestilt, andis aga värske intervjuu Saksamaa ajakirjale Bunte, kus rõhutab jätkuvalt, et temal isiklikult pole korruptsiooniga vähimatki pistmist.

"Minu südametunnistus on puhas. Kui keegi süüdistab mind korruptsioonis, küsin, kas ta teab selle sõna tähendust. Kes iganes nimetab mind korrumpeerunuks, peab seda tõestama, aga keegi ei suuda seda, sest ma pole korrumpeerunud. Saan ainult pead raputada, kui keegi nimetab mind korrumpeerunuks, sest FIFA on korrumpeerunud. Igaüht, kes niimoodi räägib, peaks ootama vangla.

Viimaste nädalate jooksul on usk mulle jõudu lisanud. Olen usklik inimene ja käin palvetamas. Mul on kuldne rist, mille on õnnistanud paavst Francis. Usun, et lähen ühel päeval paradiisi. Ja usun, et põrgut pole olemas, ma pole sel kohal paavstiga nõus," rääkis Blatter.