Jalgpall
1. juuli 2015, 22:22

ÕHTULEHE VIDEO ja GALERII | Norbert Hurt euromängu eel: mõlemad meeskonnad lähevad väravat lööma (2)

Kui homme õhtul kaigub üle Kitseküla Rootsi kohtuniku Mohammed Al Hakimi avavile, hakkavad FC Flora ja Skopje Rabotnicki kohe palli valdamise nimel vägikaigast vedama, ennustab Eesti jalgpalliklubi peatreener Norbert Hurt.

Flora loots alustas tänast viimast mängueelset treeningut Lilleküla staadioni äsjaniidetud muru silitades. "Väljak on hästi ette valmistatud – au ja kiitus töömeestele. Saab kiiret jalgpalli mängida küll," jäi ta proovituga rahule.

Kes aga täpselt selle kiire mängu algatajaks on? Nagu Hurt Makedoonia klubi matšide salvestusi uurides välja pelis, on tegu tüüpilise Balkani meeskonnaga: "Üldiselt on sealne jalgpallikultuur küll selline, kus kõigile meeskondadele meeldib palliga mängida." Et soov mänguvahendit vallata on ka Floral, ennustab Hurt kohtumisele pinevat algust.

"Tõenäoliselt hakatakse esimese asjana ennast kehtestama. Aga nagu euromängudes ikka: ei usu, et nad hakkavad liigseid riske võtma ega võta ka meie. Kui lahtine mäng tuleb, on raske ennustada, aga usun, et kindlasti tahavad mõlemad meeskonnad väravat lüüa," spekuleeris peatreener ees ootava mängupildi kohta.

Rabotnicki jaoks pole eesootav matš sugugi mitte esimene kord Lilleküla staadionil eurovutti mängida. Neli aastat tagasi kohtuti Narva Transiga ning kaks toona 4:1 võidu vormistamisele kaasa aidanud mängijat – poolkaitsjad Milovan Petrovic ja Stephan Vujcic – on makedoonlaste põhitegijad tänaseni.

Krooniline eurosarjades põruja Trans kaotas kahe mängu kokkuvõttes Rabotnickile 1:7, Flora püüab tänavu aga klubi ajaloos teist korda eurosarja avaringist edasi pääseda. Eesmärgi täitmiseks toodi klubisse tagasi tänavu Viljandi Tuleviku eest üheksa väravat löönud Joonas Tamm.

"Mul on hea meel, et meile on üks ründaja juurde tulnud. See annab meeskonnale korralikult pikkust juurde," sõnas Hurt ja lisas, et ta mõtles nii pingi pikkust kui ka jõudu õhuvõitluses. "Milliseks Tamme roll kujuneb, seda näeme mängus, aga ta on mängija, kes suudab palli alla võtta ja seda hoida, kui ülejäänud meeskond ehk veel madalal on. Ja teadagi on tema löök väga tugev," lisas peatreener.

Kohtumine Lillekülas algab homme kell 19. Otsepilti näeb Õhtulehe veebiküljel.