Mattias Käit.Foto: TIINA KÕRTSINI
Jalgpall
3. juuli 2015, 01:21

17aastane Eesti jalgpallur sõlmis profilepingu Inglismaa esiliigaklubiga

Aasta eest Inglismaa jalgpalli esiliigaklubiga Fulham liitunud Eesti U17 koondise ründaja Mattias Käit allkirjastas klubiga kahe-aastase profilepingu.

Tegu polnud ootamatusega, sest kui Käit eelmisel suvel FC Levadiast Fulhami siirdus, nägigi kokkulepitu välja nii, et esimese aasta on Käit stipendiaadi ja järgmised kaks profimängija staatuses. Varem polnukski Käit tohtinud profilepingut sõlmida, sest Inglismaal peab jalgpallur selle jaoks olema vähemalt 17aastane. Käit tähistas 17. sünnipäeva esmaspäeval.

2010. aastal Euroopa liigas finaali jõudnud (seal kaotati 1:2 Madridi Atleticole) Fulham langes 2014. aasta kevadel Inglismaa esiliigasse, mis lõpetati kevadel pärast keerulist hooaega tagasihoidliku 17. kohaga. Aste madalamale kukkumist siiski välditi ja algaval hooajal mängib klubi jätkuvalt 24 meeskonnast koosnevas esiliigas.

 

Signed my first professional contract with @fulhamfc #ffc ☺️📝

A photo posted by Mattias Käit (@kaitm_9) on

 

Profileping ei tähenda automaatselt, et Käit kuulub ka esindusmeeskonda (kuigi see võib ka nii minna). Inglismaa profiklubidel on lisaks põhimeeskonnale ka reservkoosseisud, kel oma liiga ja võistlused. Siiski mängivad klubid mitmes sarjas (lisaks meistrivõistlustele ka kahes karikasarjas), mängude arv on suur ning ei saa välistada, et ka Käit saab 8. augustil algaval hooajal Fulhami eest ametlikus mängus platsile.

Vaata Mattias Käiti profiili Fulhami koduleheküljel.