Eesti U17 koondis Balti turniirilFoto: ANNI ÕNNELEID
Jalgpall
3. juuli 2015, 15:39

Eliitringi sihtiv U17 jalgpallikoondis loodab abi soodsast mängukalendrist

Sügiseseks Euroopa meistrivõistluste valikturniiriks valmistuv Eesti U17 jalgpallikoondis lõpetas Otepääl ja Võrus toimunud vanuseklassi Balti turniiri ühe võidu, ühe viigi ja ühe kaotuse ning kolmanda kohaga. Koondise peatreener Lars Hopp tõdes, et hoolealused on arengus sammu edasi teinud ning Moldovas toimuval valikturniiril sihitakse kohta järgmises ringis.

Käesolev "lend" kuni 17-aastaseid jalgpallureid alustasid oma koondiseteekonda aprilli lõpus Valgevenes toimunud turniiril, kus tunnistati nii väljakuperemeeste, rootslaste kui ka leedukate paremust. "Võrreldes selle turniiriga oleme nüüd sammu edasi astunud," märkis peatreener Lars Hopp pärast väravateta viiki Balti turniiri võitjaks kroonitud Lätiga. "Oleme nüüd palju stabiilsemad, eriti positiivne oli teine mäng [Leedu alistati 3:1 - toim], kus poisid näitasid tõelist sisu. Meil oli palju debütante, kes tõestasid, et saavad sellel tasemel hakkama ja see on hea märk tulevikuks."

"Enne Balti turniiri tegime palju tööd standardolukordade kaitsmisel ning see läks juba märksa paremini. Töötasime ka ründemängu kallal, mis tuli eriti hästi välja esimeses [Soomele kaotati küll 2:4, kuid mitmeid häid võimalusi jäi ka realiseerimata - toim] ja teises mängus. Nüüd analüüsime Balti turniiri mänge, kuid võib öelda, et oleme heas tasakaalus, kusagil väga suurt nõrkust meil ei ole. Aga muidugi saab alati palju paremini."

Treeneriga nõustus ka koondise kapten Markus Poom. "Saame Balti turniirist kaasa võtta nii positiivset kui negatiivset. Võit ja viik kolmest mängust näitavad, et oleme võrreldes Valgevene turniiriga arenenud, seda just kokkumängu mõttes. Kõigis mängudes oli näha, et kõik poisid võitlesid algusest lõpuni," märkis Poom ja lisas:

"Arenema peab muidugi igas elemendis, ükski mängija pole perfektne. Peab töötama üldise vastupidavusega, tuleb tegeleda kaitsetöö ja ründetööga. Kuid arvan, et valikturniiriks oleme valmis."

Valikturniir toimub Moldovas oktoobri lõpus ning lisaks võõrustajatele on meie vastasteks Ukraina ning Bosnia ja Hertsegoviina koondised. Valiksarja järgmisesse- ehk kevadel toimuvasse eliitringi jõudmiseks tuleb olla grupis kahe parema seas, samuti pääsevad eliitringi 13 grupi peale viis paremat kolmanda koha meeskonda. Eliitringist pääseb 2016.a suvel Aserbaidžaanis toimuvale EM-finaalturniirile 15 meeskonda.

"Võimalused on alati!" teatas Hopp enesekindlalt, vaagides meie võimalusi eliitringi pääseda. "Kindlasti peame edasipääsuks vähemalt kahest mängust midagi võtma, kas kaks võitu või ühe võidu ja ühe viigi."

"Kindlasti peame kedagi võitma, kuid et oleme viimane grupp, kes mängib, siis teame täpselt, kui palju punkte on vaja, et kasvõi kolmandana edasi pääseda," andis Hopp lõpetuseks mõista, et loosimisel 13. valikgruppi sattumine annab meile võrreldes konkurentidega väikese eelise.