Nelli PajuFoto: ALDO LUUD
Vehklemine
4. juuli 2015, 16:57

Universiaadil pronksi võitnud Paju: Patsiendid on kurvad, aga usun, et õnnelikud! (2)

Epeevehkleja Nelli Paju võitis Lõuna-Koreas Gwangjus toimuval suveuniversiaadil pronksmedali. Poolfinaalis juhtis ta viimast perioodi 13:12, kuid otsustaval torkel seisul 14:14 kaotas ta prantslannale Dimodi Laurence Epeele 14:15.

"Loomulikult tahtsin enamat, kuid olen selle medaliga rahul. Poolfinaalis oli võimalus, aga kiirustasin liialt. Natuke kripeldab, eduseisust on alati natuke valus kaotada. Eks ma pean õppima, kuidas kolmetunnist pausi üle elada - kuuest üleval olles sai ühe jutiga veheleda, kuid siis ei suutnud pausi ajal midagi teha. Teadsin, et ei tohi magama jääda, kuid ikka tuli uni peale," tõdes ta.

Pajule on medal seda erakordsem, et ta ei saagi täiskohaga sportlane olla, vaid ta töötab Haapsalus füsioterapeudina. "Eks patsiendid on kurvad (et Paju tööl pole - toim.), aga ma usun, et nad on õnnelikud. Kõik lubasid pöialt hoida ja kaasa elada. Ammu pole tulemust olnud, nüüd on lõpuks asi ära tasunud. Motivatsioon tuleb tagasi!" rõõmustas ta.

Ühtlasi polnud Pajul Lõuna-Koreas kaasas treener Helen Nelis-Naukast, kes on naiste epeekoondisega Bonnis laagris. "Helistada ei saanud, aga õnneks oli saalis võimalik Facebooki minna. Meiega on kaasas ka Dmitri Valiulin, füsioterapeut, kes on endine vehkleja. Ikka peab keegi olema, kes natukenegi nõu annab ning asja kohapeal näeb, aga kodus tegime enne korraliku töö ära," sõnas Paju ning kinnitas, et on tänulik oma toetajatele.

"Järgmisel suveuniversiaadil Taipeis läheb veel paremini!" lubas ta.