Kaisa PajusaluFoto: REIN KILK
Spordivaria
5. juuli 2015, 15:52

Universiaadi teine päev: sõudjad särasid, korvpallikoondis sai suure kaotuse

Universiaadi teine võistluspäev polnud eestlastele nii edukas kui esimene. Eestlaste parimad esitused tegid sõudjad, kes jõudsid kõik homsetesse poolfinaalidesse, korvpallurid lõpetasid päeva aga suure kaotusega. 

Naiste paarisaeruline kahepaat (Kaisa Pajusalu, Marliis Reinkort) nagu ka meeste kahene paat (Jüri-Mikk Udam, Geir Suursild) olid oma eelsõitudes kolmandad ja pääsesid otse homsesse poolfinaali. Ühesel oli Joosep Laos oma eelsõidus küll alles viies, kuid õhtuses vahesõidus oli ta oma sõidus parim ja pääses samuti poolfinaali. 

Ujumises püstitas Maria Harutjunjan 200m rinnuli ujumises isikliku rekordi ajaga 1.12,6. See aeg andis talle 45 osaleja hulgas 26. koha. Karleen Kersa aeg oli 1.13,57, mis andis 32. koha. Meeste samal alal oli Henri Reinsalu ajaga 1.57,96 neljakümne esimene. Andri Aedma aeg oli 1.58,90 ja koht 43. kokku ujus seda distantsi 50 meest.

Meeste tennises tuli Armand Levandi tunnistada teises ringis soomlase Harri Oliver Helioevaara 6:1 ja 6:2 paremust. Matš kestis pisut üle tunni.

Kuni 81kg meeste judos sai Kristjan Tõniste esimeses ringis ipponiga jagu liibanlolasest K. Nicolaost, kuid teises ringis pidi ta alla vanduma hilisemale universiaadi võitjale K.Wangile. Lohutusringis alistus ta armeenlasele A. Chaparyanil shidodega. Kuni 90kg meeste hulgas pidi Mattias Kuusik tunnistama valgevenelase I. Zhukau paremust.

Laskmises sai Valeria Koljuhhina 411,4 silmaga 22. koha. Finaali pääseti 415,3 silmaga, nii et finaalikoht oli käeulatuses. Jahilaskmises oli täna kavas kaks seeriat: Erkki Kull tabas vastavalt 22 ja 21 taldrikut ning 43 silma annab momendil talle 41 osaleja seas 22. koha. 

Õhtu lõpetasid meie korvpallurid, kes pidasid oma esimese mängu universiaadil Saksamaa vastu, kaotades 40:70. Eesti poolelt viskas enim punkte Janari Jõesaar (8 punkti), Maik Kalev Kotsar (7) ja Rait Laane (6), sealjuures oli meie meeste viskeprotsent vaid 25%. 21 kolmepunktiviskest läbis korvirõnga vaid kolm, kaheste tabavusprotsent oli 29% ja vabavisete 38%. Mänguaega said kõik mehed.