Naiste MMi finaalFoto: YouTube
Jalgpall
6. juuli 2015, 09:37

VIDEO ja GALERII | Värav poolelt väljakult, MM-ajaloo kiireim kaabutrikk ja ameeriklannad on maailmameistrid!

Naiste jalgpalli maailmameistriks krooniti möödunud ööl USA koondis. Ameeriklannad tegid finaalis Jaapaniga sotid kiirelt selgeks – juba 16. minutiks juhiti Carli Lloyd kaabutrikist (viimase pommi saatis poolkaitsja väravasse keskringist) ja Lauren Holiday tabamusest 4:0.

Sealjuures läheb 3., 5., ja 16. minutil võrku sahistanud Lloydi saavutus ajalukku kirja kui jalgpalli MMide ajaloo - nii meeste kui naiste turniiride lõikes - kõige kiirem kaabutrikk. Seda küll mängu avavilest lugedes, sest naise esimese ja kolmanda tabamuse vahele mahtunud 13 minutiga oleks Lazlo Kiss jõudnud lüüa pea kaks korda sama palju väravaid. 1982. aasta MMil alistas Ungari El Salvadori 10:1 ja Kiss oli täpne 69., 72., ja 76. minutil. Lloydist oli väledam ka Gustav Wetterströmi löögijalg. 12 minutiga löödud kolm kolli aitasid Rootsil 1938. aastal veerandfinaalis alistada Kuuba 8:0.

Kuigi USA läks öösel peetud kohtumist kiirelt juhtima, suutis Jaapan vahe 2:4-le vähendada. Vaid kaks minutit pärast tiitlikaitsjate teist tabamust oli täpne aga Tobin Healt ja 5:2 võiduga kroonitigi ameeriklannad ajaloo jooksul kolmandat korda naiste jalgpalli maailmameistriteks.

Oma õnnitluse saatis teele ka USA president Barack Obama: