Karl-Martin Rammo Foto: Teet Malsroos
Spordivaria
6. juuli 2015, 10:44

Eesti olümpiakoondis sai täiendust!

Kui purjelaudur Ingrid Puusta kindlustas mullu Eestile esimese kindla koha Rio olümpiamängudel, siis eile sai kindlaks ka järgmine Brasiiliasse sõitev purjetaja – Karl-Martin Rammo.

Tõsi, Rammo poolt Laser-klassis välja sõidetud OM-koht on küll riigi-, mitte sportlaspõhine, aga ülitõenäoliselt kirjutatakse just tema nimi lõpuks meie olümpiakoondise nimekirja.

"Positiivse sõnumina võin öelda, et ühe suure eesmärgiga sai täna korda - olümpianorm sai kuldfliiti kvalifitseerudes täidetud! Kaua tehtud kaunike, aga tehtud sellele vaatamata,“ kirjutas Rammo eile oma Facebooki lehel.

Eestlane oli eilse seisuga Kanadas toimuval MMil küll alles 34. kohal, ent sellest piisas Rio pääsme kindlustamiseks. Nimelt sõidavad kuldlaevastikus 53 purjetajat, ent esindatud riike on vaid 28 ning olümpial saab iga koondis paadiklassi kohta välja panna vaid ühe sportlase.

24 riiki kindlustas endale OM-koha juba mullu, tänavusel MMil oli saadaval veel üheksa pääset. Täpselt üheksa seni Laseril Rio mängude piletita olnud riiki, sealhulgas Eesti, kuldlaevastikku ka pääses.

Rammo sõnul saab ta nüüd MMi lõpuni sõita pingevabalt ja keskenduda hea tulemuse tegemisele.