Praegu on Renault jõuallikaga Red Bullid selgelt Mercedestele alla jäänud.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
6. juuli 2015, 12:45

Wolff: äkki on Mercedesel Red Bulli asemel varsti teine vaenlane

Ajakiri Autocar tuli möödunud nädalal välja väitega, et Red Bulli vormelimeeskond on lähedal Renault' mootoritest lahti ütlemisele ning läbirääkimised käivad Aston Martini autofirmaga.

Väidetavalt soovib Red Bull legendaarse briti tootjaga teha peamiselt just brändialast koosööd ja uueks mootoritarnijaks loodetakse saada F1-sarja domineeriv Mercedes, vahendab Sky Sports.

Kas hõbenoolte juht Toto Wolff oleks tõesti nõus müüma mootoreid nõnda ohtlikule rivaalile? "On palju-palju asju, mida sellisel puhul kaaluda. Mis juhtub kui Renault ostab endale päris oma meeskonna? Kas nad jätkaks Red Bulli ja Toro Rosso varustamist ja kui mitte, siis millised on lahendused? Kes pakub neile mootoreid, et nad oleksid nõus sarjas jätkama? Mida see meie jaoks tähendab?" loetles Wolff pärast Mercedese kaksikvõiduga lõppenud Briti GPd.

Vormeliringkondades liiklevad jutud, et Renault on üle võtmas Lotuse vormelimeeskonna juhtimist ja nagu Wolff ütles, muudaks see ka Mercedese ja Red Bulli suhteid: "Praeguseni olid nemad meie vaenlased, aga ehk tekib nüüd uus vastane?"

Sakslase sõnul pole meeskonnad siiski veel läbirääkimisi alustanud. "Uks on avatud," sõnas Wolff samas.