DopingutestidFoto: Reuters/Scanpix
Doping
7. juuli 2015, 18:22

Kadrioru staadionil toimuval U23 EM-il võetakse ligi 200 dopinguproovi ja tehakse teavitustööd (1)

Eesti Antidoping viib kergejõustiku U23 Euroopa meistrivõistlustel läbi meie spordiajaloo kõige suuremahulisema dopingukontrolli. Samuti avatakse nii võistlejatele kui ka pealtvaatajatele antidopingu teavitustelgid.

Eesti Kergejõustikuliidu tellimusel ning koostöös Euroopa Kergejõustikuliiduga võetakse sportlastelt üle saja vereproovi ja sama palju uriiniproove. Võrreldavas suurusjärgus proove on seni võetud ainult Tallinnas 2011. aastal korraldatud Euroopa juunioride meistrivõistlustel kergejõustikus.

Võistlejatele suunatud haridustelgis saavad sportlased kontrollida oma teadmisi puhta spordi, dopinguvastase võitluse põhimõtete ja keelatud ainete kohta. Huvilistel on võimalik end proovile panna WADA viktoriinis "Mängi ausalt" ning teadjamatele on välja pandud ka auhinnad. Neljapäeval osalevad teavitustegevuste läbiviimises ka Eesti mitmevõistlejad – Euroopa U23 meister Grit Šadeiko ja Euroopa sisemeister Mikk Pahapill.

Publikule avab Eesti Antidoping laadaalal oma telgi, mis ootab kõiki huvilisi kogu võistluste vältel neljapäeva hommikust pühapäeva õhtuni. Tutvustatakse harrastussportlastele mõeldud e-õppeprogrammi "Spordin puhtalt". Eesti Antidopingu esindajad annavad vastused küsimustele, mis puudutavad puhast sporti, dopingut ning dopinguvastast võitlust.

Eesti Antidopingu haridustegevused viiakse ellu noorte antidopingu-saadikute abiga rahvusvahelise projekti „prePLAY" raames, mis on suunatud antidopingu-alasele ennetustööle. Eestist osaleb projektis kümme noort, kes teevad dopinguvastast ennetus- ja teavitustööd näiteks võistlustel ja koolides.