Rasmus Mägi andis noortele kergejõustikusõbradele trenniVideo: Tiina Kõrtsini
Sport TV
8. juuli 2015, 17:00

ÕHTULEHE VIDEO | Rasmus Mägi juhendas noori kergejõustikusõpru (1)

Eesti aasta meessportlane, tõkkejooksja Rasmus Mägi juhendas täna Gerd Kanteri kergejõustikuakadeemia raames noori kergejõustikusõpru. Mägi tõdes Õhtulehele antud videointervjuus, et treeneritöö on talle suhteliselt uus väljakutse. 

„Mõnes mõttes oli uus kogemus. Vahel olen trennis nõu andnud, kuid midagi läbi viinud pole. Aga sedasi sellise ürituse raames ma midagi teinud pole," rääkis ta. 

Kuigi Mägi, mitmevõistleja Grit Šadeiko ja endise tõkkejooksja Mirjam Lehismetsa (end. Liimaski) tõkketreeningul oli ligi 60 noort kergejõustiklast, tõdes sportlane, et noorte tõkkejooksjate sirgumine pole olulisem tõigast, et nad sporti teeksid. 

"Väga tähtis pole see, et keegi hakkaks spetsiaalselt tõkkejooksuga tegelema. Peaasi, et sportlasele meeldib, mida ta teeb. Iga mitmekülgne liigutus võib anda juurde ükskõik mis alale, tegelegu ta sulgpalli, võrkpalli või ükskõik, mis alaga. Nii on ta oma eesmärgi täitnud!"

Kaks aastat tagasi võitis Mägi U23 EMil Tamperes pronksmedali. Palju ta sellest mäletab? "Mõni põhiasi on meeles, aga samas on neid tiitlivõistlusi palju olnud: eelmine aasta oli ka edukas. Võib-olla nüüd viimased mälestused ongi eelmisest aastast ja hõbemedalist (Mägi võitis Zürichi EMil hõbemedali - toim). Aga noorte tiitlivõistlused on alati kuidagi spetsiaalsed. Kogu see õhkkond on alati väga meeldiv ja noorsportlastele on see igati kasulik võistlus," rääkis ta.

Neli aastat tagasi sai Mägi Kadrioru staadionil U20 EMil neljanda koha. Mida kodupubliku ees võistlemine noorsportlasele annab? "Vähesed saavad selle võimaluse kodupubliku ees võistelda ja Eesti publik on väga asjatundlik publik. Väga hea ettevalmistav kogemus, sest ega lähiajal vist Eesti täiskasvanute kergejõustikuvõistlusi ei korralda. Kadrioru staadion on väga hea, kodupublik loob sportlasele erilise ja meeldejääva võistluse," ütles Mägi. 

Vabandame video helikvaliteedi pärast.