HC Kehra kauaaegne peatreener Jüri Lepp.Foto: ALDO LUUD
Käsipall
9. juuli 2015, 15:15

Jüri Lepp lahkus HC Kehrast ja asub Tallinna Eesti käsipalli kõrgemasse mängu tüürima (1)

HC Kehra käsipalliklubi teatab, et hooajal 2015-16 juhendab esindusmeeskonda senine abitreener Indrek Lillsoo, kes võtab ameti üle Jüri Lepalt. Abitreenerina asub tööle endine Kehra joonemängija Jaan Kauge.

"Anija valla aukodanik Jüri Lepp (56) on HC Kehra käsipallimeeskonna üks asutajatest, pikaegne eestvedaja ning tüürinud klubi peatreenerina 11 korral Eesti meistriks. Lisaks on Lepa kontol kehralastega 9 Eesti karikavõitu ja 3 Balti käsipalliliiga esikohta.

Indrek Lillsoo (42) on oma pika mängijakarjääri jooksul kuulunud enamuse ajast HC Kehra ridadesse nii mängija kui treenerina. Lillsoo on mänginud oma karjääri jooksul ka Tallinna Oskaris, Soomes Riihimäki Cocksis kui ka Kehra esiliiga meeskonnas. Jaan Kauge (37) on samuti pikaaegne Kehra mängija ja endine koondislane, kuid kuulus viimased aastad Soome meistriliiga klubi Siuntio IF ridadesse. Indrek ja Jaan on kahe peale kokku esindanud Eesti koondist rohkem kui 200 mängus.

HC Kehra juhtkond ja Jüri Lepp leidsid üheskoos, et Lillsoo on pikalt edukalt tegelenud noortega ning nüüd on aeg suurem väljakutse vastu võtta. Lepp keskendub nüüdsest Tallinna Spordikooli noormeeste arendamisse ning soovib hetkel A- ja B-klassi noortest koosneva võistkonnaga baasil 2016/2017 luua Tallinnasse meistriliiga klubi.

Jüri Lepp on andnud oma nõusoleku nõustada HC Kehrat ka tulevikus. Mõlema osapoole eesmärk on aidata parimal moel kaasa Eesti käsipalli arengule ja toota mängijaid Eesti koondistele. HC Kehra, HC Kehra Fännklubi ja kõik toetajad tänavad Jüri Leppa pikaajalise klubi arendamise ja peatreeneri töö eest," teatas HC Kehra.

Jüri Lepp kinnitas Õhtulehele, et Kehra pressiteade pole diplomaatiliselt sõnastatud, vaid peegeldab juhtunut täpselt. "Otsus sündis ühise arutelu käigus. Olen mitmed aastad kahte vankrit vedanud – paralleelselt Tallinnas noortega töötanud – ja mõelnud, et peaks HC Kehra juhendamise üle andma. Mõte, et peaks keskenduma enda võistkonnale, on iga hooaja lõpus peas olnud. Nüüd tundus õige aeg olevat. 2014-15 meil hästi ei läinud ja Kehra võistkonnale on muudatust vaja."

Lepa juhendatud Tallinna spordikool/HC Tallas meeskond tuli kevadel Eesti A-klassi meistriks ning nende põhjal kavatseb Lepp 2016 pealinna taas Eesti käsipallikaardile tuua.

"Otsus, et 2016 sügisel toome Tallinna võistkonna meistriliigasse, on täiesti kindel. Järgmisel hooajal mängime poistega esiliigat, aga siis juba aste kõrgemal. Tallinn on loonud spordikooli, poisid saavad tänapäevaste koormustega trenni teha ja arenevad hästi. Praegu on õige aeg Tallinna meeskonna projektiga alustada. Tahan Tallinna käsipalli Eesti mõistes kõige kõrgemasse mängu tagasi tuua."