Sergei Terehhov.Foto: ALAR TRUU
Jalgpall
9. juuli 2015, 21:29

Nõmme Kalju loots Sergei Terehhov: mängijad tegid midagi võimatut!

Nõmme Kalju peatreener Sergei Terehhov rääkis pärast Euroopa liiga I eelringi võitu Aktobe üle, et ei osanud enne mänge oodata nagu suudaks Kalju Kasahstani klubi nulli peal hoida.

Kalju-Aktobe paari esimene vaatus läinud neljapäeval lõppes nõmmekate üllatusliku 1:0 võiduga, kui Ats Purje teisel poolajal ülimalt tähtsa võõrsilvärava lõi. Täna Lillekülas peetud korduskohtumine lõppes võitlusliku 0:0 viigiga, mis tähendab, et teise eelringi pääseb Eesti meeskond.

"Meie mehed seisid müürina ees ja ei lasknud endale väravat lüüa. Kui nüüd tagantjärgi mõelda, siis ei uskunud ma, et suudame Aktobet kahes mängus nulli peal hoida," ütles Terehhov. "Arvasin, et kodus peame vähemalt ühe värava lööma, sest vastasel polnud vahet - neil oli edasipääsuks vaja kahte tabamust."

94 korda Eesti koondist esindanud loots lisas, et võit Aktobe vastu võis juhtuda ainult tänu meeskonnale, mis triumfi uskus. Terehhovi sõnul pole tal palluritele midagi ette heita. "Mängijad tegid põhimõtteliselt võimatut. Aga kui uskuda ja suurelt mõelda, siis see ka juhtub."

Teisel poolajal surenes Aktobe, millel oli vaja vähemalt väravat et kohtumine lisaajale viia, surve, kuid Kalju kaitsjad ja puurivaht Vitali Teleš olid ülesannete kõrgusel. "Olime [surveks] valmis. Mängijad teadsid, et tulemus rahuldab meid, mistõttu oli [surve alla jäämine] ehk alateadvuslik," lõpetas Terehhov.

Teises eelringis ootab Kaljut Liechtensteini klubi FC Vaduz, mis mängib liigajalgpalli Šveitsi kõrgliigas. Paari avamäng peetakse 16. juulil võõrsil, korduskohtumine nädal aega hiljem Lillekülas.