FC Flora peatreener Norbert Hurt.Foto: TEET MALSROOS
Jalgpall
9. juuli 2015, 23:26

Flora peatreener Norbert Hurt: andsime täna endast maksimumi (3)

FC Flora peatreener Norbert Hurt tõdes pärast Euroopa liiga esimese eelringi kordusmängus Makedoonia klubi FK Rabotnicki käest saadud 0:2 kaotust, mis Eesti klubi koguskooriga 1:2 konkurentsist kukutas, et vastane mängis oluliselt paremini kui nädala eest Tallinnas.

"Rabotnicki suutis meile peale panna väga kiire ja kõrge surve. Nende tempo vastu meil täna käiku polnud. Esimesel poolajal oli Rauno Sappinenil hea šanss, aga väravavaht tõrjus. Lõpus, 0:2 seisus proovisime palli kiiresti ette viia, aga värava lähedale õnnestus mäng viia vaid standardolukordades.

Võrreldes Tallinnas peetud avamänguga oli Rabotnicki tempo oluliselt kõrgem. Lisaks olid nad koduplatsil oluliselt enesekindlamad ja selg vastu seina olukorras. Meil oli raske mängu sisse saada. Vajaka jäi kiiruslikust vastupidavusest," rääkis Hurt.

Kolmanda vahetusena tõi Hurt keskkaitsja Nikita Baranovi asemel platsile vasakkaitsja Kevin Aloe. Ootamatu käigu põhjuseks olid Baranovi krambid. "Vastane mängis kiirete ründajate peale ja oli vaja taha kiirust jätta. Alguses pärast vahetust hoidsime taga nelja kaitsjat, aga lõpuks viisime Markus Jürgensoni poolkaitsesse ja mängisime kolme kaitsjaga."

Osava poolkaitsja Zakaria Beglarišvili koju jätmist Hurt ei kahetsenud. "Sellise tempoga agressiivses mängus, kus enamiku ajast on kaitsja kohe seljas, oleks temasugune väike mängija ära söödud. Koduliigas nähtu põhjal poleks ta antud tempo puhul suutnud midagi ootamatut korraldada. Seda suudab Beglarišvili siis, kui vastane mängib kergema pressinguga ja ruumi on rohkem."

Flora eurosari piirdus taas vaid ühe ringiga (21 eurohooajast on Flora suutnud esimese tõkke ületada vaid korra – 2006. aastal alistati Oslo Lyn), aga Hurt andis meeskonnale rahuldava hinde: "Võime tööga rahul olla. See, et suutsime Rabotnickit kodus võita, oli tugev saavutus. Võõrsil suutsime poolaja vastu pidada ja olime lõpuni lähedal sobivale seisule. Andsime täna endast maksimumi."