Nõmme Kalju pääses ainsa Eesti klubina Euroopa liigas teise eelringi. Soomel pole samas faasis ainsatki esindajat, aga Lätil on neid suisa kolm.Foto: TEET MALSROOS
Jalgpall
10. juuli 2015, 00:49

Eesti jalgpall Euroopa liigas: Soomest parem, Lätist kehvem, Leeduga võrdne (2)

Jalgpalli Euroopa liiga esimese eelringi 51 võistluspaari võitja sekka mahtus üks Eesti klubi – Nõmme Kalju lülitas konkurentsist Aktobe (Kasahstan). FC Flora ja Sillamäe Kalev langesid.

Võrreldes Eesti klubisid teiste Euroopa liiga esimeses eelringis kolme klubiga esindatud olnud riikidega, selgub, et Soomest olime paremad, Lätist kehvemad ja Leeduga võrdsed.

Kolmest kolm edasipääsejat on edasi näidata Norral, Slovakkial ja Lätil. Kolmest kaks klubi pääsesid teise eelringi Ungaril, Aserbaidžaanil, Islandil, Serbial ja Armeenial. Üks edasipääseja on lisaks Eestile ette näidata Sloveenial, Moldoval, Kasahstanil, Bosnia ja Hertsegoviinal, Makedoonial, Montenegrol, Albaanial, Leedul, Luksemburgil, Maltal, Põhja-Iirimaal ja Walesil.

Kolme klubiga esimeses eelringis esindatud riikides jäid edasipääsejate mõttes nulli peale Gruusia, Soome ja Fääri saared.

Null edasipääsejat on ette näidata ka kahe klubiga esindatud olnud San Marinol ja Andorral ning ühe klubiga osalenud Gibraltaril. Ainsa Liechtensteini klubina osalenud FC Vaduz pääses edasi ja kohtub teises ringis Nõmme Kaljuga.