Tanel Laanmäe suveuniversiaadilFoto: Gwangju universiaadi korralduskomitee
Kergejõustik
10. juuli 2015, 18:02

Universiaadikuld Laanmäe: pikem vise jäi palavuse taha

Eesti koondisel on tänavuselt suveuniversiaadilt koos täiskomplekt medaleid. Nelli Paju vehklemispronksi ja Juhan Mettise judohõbeda kõrvale tõi kõige kirkama medali Tanel Laanmäe, kes viskas oda 81.71.

"Tegelikult tuli see medal üliraskelt," olid Laanmäe vahetud muljed Koreast. "Pingutasin soojendusel üle – alustasin 20 minutit varem, nagu tavaliselt, aga siin oli ülipalav. Tegelesin enda jahutamisega, mitte ei keskendunud heale tulemusele," rääkis mees staadionikatlas valitsenud 30kraadise kuumuse kohta.

Laanmäe seeria oli 81.71, 77.66, 74.57, 75.71, 74.98 ja 77.41. "Läks nagu plaanisin: kahe esimese katsega tuli hea viske ära. Parem tulemus ei jäänud millegi muu kui palavuse taha," rääkis eestlane, kelle isiklikuks rekordiks kolm nädalat tagasi visatud 82.67.

Laanmäe järel tuli teiseks Taipei sportlane Shih-Feng Huang 81.27-ga, kolmas oli lõunanaaber Zigismunds Sirmais, kes viskas 79.37. "Minu jaoks on see ikka suur võit, tulla kvalifikatsiooniga võistlusel esimeseks. See oli väga hea ettevalmistus Pekingi MMiks, kus ajavahe ja kliima peaks olema üpris sarnane," rõhutas kuldmedalist, et universiaad Koreas oli eeltöö pooleteise kuu pärast Hiinas peetavale suurvõistlusele.

Oda visati ka eilsel Lausanne'i Teemantliiga etapil, kus Londoni olümpiavõitja Keshorn Walcott viis isikliku rekordi võimsa 90.16 peale. "Eks ta hommikul ärgates oli päris värskendav uudis küll, kui lugesin, millise tulemuse Walcott tegi," ütles Laanmäe

85 meetri joone alistasid Šveitsis kokku viis meest "Ma ei tea, mis tingimused Lausanne'is olid, aga kindlasti paremad kui siin. Eks ikka tuleb teiste sportlaste numbreid vaadates väike surin sisse – varsti saab ju nendega MMil jõudu proovida. Aga küll viskan kunagi ehk minagi nii kaugele (kui Walcott – toim)," unistas Laanmäe, kes pole pärast kevadel saadud reielihasevigastusest taastumist veel oma hoojooksu korralikult paika saanud.