Kaur Kivistik on pildil kõige vasemal.Foto: Eesti Akadeemiline Spordiliit.
Kergejõustik
11. juuli 2015, 13:20

Hõbedamees Kivistik: ma ei kaotanud hõbedat, vaid võitsin selle (1)

Tänavusel suveuniversiaadil Lõuna-Koreas Eesti neljanda medali võitnud 3000m takistusjooksja Kaur Kivistik sõnas pärast võistlust, et on hõbedaga mõistagi rahul.

Kivistik lõpetas 3000 meetri takistusjooksju teisena, püstitades vihmases ilmas isikliku rekordi 8.32,23. Võitis sakslane Martin Christian Grau tulemusega 8.31,55, pronksi sai venelane Juri Kloptšov ajaga 8.33,09.

"Ma ei kaotanud hõbedat, vaid võitsin selle. Sakslane oli viimasel ringil lihtsalt kiirem. Tuleb aktsepteerida ja vastast tunnustada," lausus Kivistik, kelle jaoks ei tulnud medali võitmine pauguna luuavarrest. "Vaadates stardilehte ja teades enda seisundit, siis nägin poodiumile pääsemise võimalust küll. Sakslane, kes võitis, oligi eeldatav favoriit ja teda ma jooksus jälgisin."

Mida arvas Kivistik jooksust üldiselt? "Esimesed kaks kilomeetrit ei olnud tegelikult kiired. Viimane kilomeeter oli see eest väga hea. Otseselt ühtegi väga rasket hetke jooksus polnud, ainult takistustel paar korda komistasin. Kartsin libedust ja olin mõne koha peal ettevaatlikum kui tavaliselt."

Hõbedameest ei hurjutanud ka tõik, et jooks toimus vihmasajus. "llmad on väga heitlikud olnud ja täna soojendusel saime päris paduvihma. Aga õnneks tegi vihm kuumuse talumise kergemaks, eile oleks selles osas kindlasti keerulisem olnud."