Eleriin HaasFoto: STANISLAV MOSHKOV
Kergejõustik
12. juuli 2015, 11:06

1.91 ületanud Eleriin Haas: tehnika võiks korda saada, siis oleks oluliselt lihtsam hüpata

Eile õhtul Hispaanias oma hooaja tippmargi 1.91 püstitanud kõrgushüppaja Eleriin Haas lootis täita MMi normi 1.94. "Katsed olid küllalt lootusrikkad," rääkis ta MMi normi ründamisest.

Haasi sõnul sujus soojendus hästi. "Rada oli pehme, aga viskas üllatavalt hästi üles," märkis 23aastane sportlane. "Siis tekkis väike paus ja ma muutusin selles kuumuses (ligi 40 kraadi) täiesti süldiks. Aga kuidagi suutsin end üles ergutada."

Põhiprobleemina tõi Haas välja konarliku tehnika. "Keset hoojooksu teen ühe korraliku sammhüppe vahele," selgitas ta. "See röövib mitu sentimeetrit. Mul polnud siin oma treenerit kaasas, ainult mänedžer. Samas vaatas mu hüppeid Svetlana Radzivili treener ja andis nõu, mida muuta. Vahel tulevad kõrvaltvaataja soovitused kasuks. Tehnika võiks korda saada, siis oleks oluliselt lihtsam hüpata."

Järgmise etteaste teeb Haas 19. juulil Soomes Lapinlahtis. Tema eesmärk on täita MMi norm 1.94, ehkki Pekingi pääsme võib saada ka nõrgema tulemusega. Praegu on Helsingis elav ja harjutav Haas maailma edetabelis 33. kohal. "Pole mõtet mõelda, et äkki saan kuidagi kergemalt MMile, tuleb minna kindla peale," rõhutab ta.