Iker CasillasFoto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Jalgpall
12. juuli 2015, 14:06

FOTOD | Realist lahkuv pisarais Casillas: Mäletage mind kui head inimest! (1)

25 aastat Madridi Reali klubis veetnud väravavaht Iker Casillas lahkub klubist ning siirdub FC Porto ridadesse. Casillas muutus oma viimasel pressikonverentsil väga emotsionaalseks. 

"Tulin täna siia suurepärasele staadionile, et teiega hüvasti jätta. Laupäevast alates pole ma enam Madridi Reali mängija, vaid Porto pallur. Siirdun sinna paljudel põhjustel," sõnas ta.

"Esiteks, liitun Portoga peatreeneri poolt üles näidatud elevusega. Teiseks, see kiindumus, mida nad näidanud on, on ka mulle külge hakanud. Teen nende heaks kõike, et neil mitte pettuda lasta ning võitlen nii palju kui võimalik, et võita palju tiitleid. 

Casillas võitles terve pressikonverentsi pisaratega, eriti kui jutt puudutas endist koduklubi. "Klubi ei õpetanud mitte ainult,  kuidas olla hea sportlane, vaid vormis mind kui inimest. Olen oma treeneritelt palju õppinud. Nad on olnud minu tugitala minu arengust ja karjääris," sõnas ta.

"Tänan Madridi fänne nende toetuse eest, kes on aidanud tõsta pea kohale iga karika ning tähistanud iga triumfi ning olnud minuga nii halbadel kui headel aegadel. Nad on andnud mulle abistava käe, kui olen neid vajanud. Ma ei taha, et mind mäletataks kui head või halba väravavahti. Mäletage mind kui head inimest, koos kõigi minu vigadega."

Casillas tuli Madridi Realiga viiekordseks Hispaania meistriks, ühtlasi on ta kolmekordne Meistrite liiga võitja ja kahekordne Hispaania karikavõitja. Lisaks on Casillas Realiga võitnud klubide MMi, kaks UEFA superkarikat, neli Hispaania superkarikat ja Intercontinental Cupi. Hispaania koondisega on ta tulnud nii Euroopa meistriks kui ka maailmameistriks.

 "Aitäh. Aitäh. Tuhat tänu. Kuhu iganes ma ka ei läheks, hüüan alati "Hala Madrid!" Usun, et tulevikus näeme veel. Ma ei ütle veel hüvasti, sest see pole hüvastijätt. Loodan, et varsti näeme!""