Kaspar TaimsooFoto: LAURA OKS
Sõudmine
12. juuli 2015, 14:22

Neljapaadi eessõudja Kaspar Taimsoo: saime põhimõtteliselt poole trenni pealt uue hingamise

Luzerni MK-etapil tubli kolmanda koha saavutanud paarisaerulise neljapaadi eessõudja Kaspar Taimsoo sõnul sai meie kvartett uue, edu toonud hingamise neljapäevases trennis.

"Ega meil enne palju päris häid sõite pole olnud. Leedus (Merevaigust Aerul, juuni viimasel nädalavahetusel - M.T.) oli enam-vähem, aga ikkagi veidikene ligadi-logadi," ütles Taimsoo Õhtulehele.

"Siin neljapäevase trenniga tundus, et võib asja saada. Reedel oli juba meel päris rõõmus. Sõudmises on ütlus: üle öö tugevaks ei saa, aga paat võib hakata jooksma küll. Meie puhul see kehtis sel võistlusel. Saime põhimõtteliselt poole trenni pealt uue hingamise,“ lisas 28aastane Viljandist pärit mees.

Terve sõidu stabiilselt kolmandal kohal püsinud Eesti kvartett pidi finišis tunnistama sakslaste 2,9 ja Uus-Meremaa 1,28 sekundilist paremust. „Sel juhul selle sõidu maksimum igal juhul," sõnas ajakirjanikult täpseid kaotussekundeid kuulnud Taimsoo. "Ma arvan, et võitsime 3. koha. Sõit oli hea, sõit tuli hästi välja. Saime paadi hästi liikuma, kõik sujus."

Kui palju enesekindlust Luzerni-sooritus 30. augustil algavaks MMiks andis? „Usun, et päris kõvasti. Teatavasti hooaeg algas meil raskelt - EM ja 1. MK-etapp ei olnud tulemuse väärilised. Päris tore, et oleme tagasi õigel rajal," rõõmustas Taimsoo.